Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. februára 2021, 15:30
Čas čítania 5:26
Dominik Vetrák

Do kín sa vracajú blockbustery a oscarové drámy. Toto je 10 najočakávanejších filmov vo februári a marci

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM) PROGRAM STREAMINGOVÝCH SLUŽIEB
Uložiť Uložené

Čaká nás súboj Konga s Godzillou, drámu, ktorú zatiaľ vychválili všetci recenzenti na svete, veľkolepé sci-fi aj pomalé, oscarové drámy či vojenský thriller.

Vakcína nevakcína, rok 2021 bude tomu minulému v mnohom podobný. Kiná budú vo veľkej miere zatvorené, blockbusterov bude menej a celkový počet filmov bude oproti minulým rokom výrazne nižší. Avšak, hollywoodske štúdiá už prišli na spôsob, ako môžu v súčasnej dobe ponúknuť divákom svoje obrovské aj menšie projekty.

Častokrát to vyústi v simultánnu premiéru v kinách a na VOD (Videos on demand – internetový prístup k filmom). Či už to bude priamo predaj nových snímok alebo premiéry na streamovacích platformách, prístup k filmom bude tento rok oveľa jednoduchší ako v roku 2020. Konečne sa tak okrem snímok od Netflixu a spol. môžeme tešiť aj na kino blockbustery.

Odporúčané
Jozef Vajda: Maroš Kramár neurobil nič také, bože, koľko kolegýň som ja buchol po zadku a z ničoho ma neobvinili (Rozhovor) Jozef Vajda: Maroš Kramár neurobil nič také, bože, koľko kolegýň som ja buchol po zadku a z ničoho ma neobvinili (Rozhovor) 1. februára 2021, 9:30

Väčšina štúdií ešte svoje snímky odkladá, keďže kiná stále nie sú všade vo svete otvorené. Niektoré menšie a nezávislé štúdiá však budú do kín svoje snímky posielať. Dočkáme sa tak očakávanej drámy Minari, no a nikomu netreba pripomínať, že Warner Bros. vydá všetky svoje celovečeráky v rovnaký deň v kinách a zároveň na HBO Max. Nasledujúce dva mesiace tak budú bohaté na skvelo vyzerajúce či očakávané filmy. 

1. Malcolm & Marie – 5. február (Netflix)

Konverzačnú drámu režiséra Sama Levinsona (Euphoria) sme spomínali len pred pár dňami v článku o 10 najočakávanejších seriáloch a filmov, ktoré budú mať premiéru vo februári na streamingových platformách. Zároveň je to však jeden z najočakávanejších filmov jari, takže ho musíme pripomenúť aj tu.

Hlavné roly Malcolma a Marie stvárnili John David Washington a Zendaya. Vžili sa do kože zamilovanej dvojice prežívajúcej vzťahovú krízu. Malcolm je úspešný filmár a Marie jeho žena. Snímka sa odohráva pár hodín po tom, čo skončí premiéra Malcolmovho očakávaného filmu. Namiesto príjemného večera však musí pár čeliť problémom v ich vzťahu. 


King Kong vs. Godzilla – 30. marec (kino a HBO Max)

Za posledný mesiac sme mali viacero možností a dôvodov písať o očakávanom strete týchto majestátnych príšer. Godzilla a Kong sa už proti sebe v minulosti postavili, ale šlo o bábky alebo ľudí v oblekoch v absolútne smiešnych situáciách. Prvýkrát si ale ich súboj užijeme s modernými trikmi a vyzerá to na slušný akčný výplach.

Do kín sa vracajú blockbustery a oscarové drámy. Toto je 10 najočakávanejších filmov vo februári a marci
Zdroj: Reprofoto

Zrejme to bude hlúpe ako Godzilla 2, ale v tomto prípade asi mnohí privrieme oči a necháme sa unášať monštruóznou akciou. Príliš dlho sme čakali na to, ako dá Kong Godzile po papuli. Viac sa o snímke dozvieš tu. 

Raya and the Last Dragon – 5. marec (kino a Disney+)

Po druhom traileri sa Raya od Disney stala jedným z najočakávanejších animákov tohto roka. Zaujala sympatickými postavami so skvelým dizajnom, podarenými vtipmi a skvelou atmosférou, ktorá poteší ako dospelých, tak deti. Pozdáva sa nám aj štýl animácie, súbojov a aj príbeh pôsobí zaujímavo. 

Hlavnou hrdinkou je Raya (Kelly Marie Tran), osamelá bojovníčka z fantasy kráľovstva Kumandra, ktorá sa spojí so skupinou vyvrheľov a vydá sa na výpravu s cieľom nájsť Posledného draka ( dabuje ho Awkwafina) a priniesť tak do svojho sveta svetlo aj jednotu. Drak sa volá Sisu, je vodného charakteru a dokáže na seba prebrať podobu človeka, čo vidíme aj v traileri nižšie.

Nomadland – 19. február (kino a Hulu)

Jeden z najchválenejších filmov z minuloročných festivalov sa konečne dostane aj k divákom mimo USA. My dúfame, že ho uvidíme v kinách, no v najhoršom prípade bude Nomadland od režisérky Chloe Zhao na Hulu. 

Adaptácia románu Jessicy Bruder sa točí okolo 60-ročnej ženy, ktorá počas finančnej krízy príde o všetko. Rozhodne sa teda vydať na cestu po americkom západe, kde by mohla opäť nájsť životný pokoj. V hlavnej úlohe uvidíme oscarovú Frances McDormand. Čakaj pomalý film bez nejakého výrazného príbehu či thrillerových zvratov a možno budeš nadšený.


Minari – 26. februára (kino a predaj cez internet)

V roku 2020 zažili diváci na festivale Sundance premiéru drámy Minary, ktorú si nevedia vynachváliť dodnes. Stále má na Rottentomatoes hodnotenie 8,7/10 s 99% pozitívnymi recenziami (až nedávno pridal nejaký fiškus negatívnu recenziu). Je jasné, že nepôjde o nič priemerné. 

Snímku napísala a režírovala Lee Isaac Chung, pričom z hercov budeš poznať najmä Stevena Yeuna (Glenn z The Walking Dead). Dej sa zameriava na kórejsko-americkú rodinu. Tá sa prisťahovala do Arkansasu s vidinou vybudovania si vlastného amerického sna. Po príchode babičky sa im však sen začína rozpadať. Za drámou stojí produkčná spoločnosť A24. Naši stáli čitatelia už vedia, že toto štúdio je takmer vždy zárukou obrovskej kvality.


Cherry – 13. marec (Apple TV+)

Dráma Cherry vyrozpráva príbeh Nica Walkera. Ten bol vo vojne v Iraku medikom, no domov sa vrátil s posttraumatickou stresovou poruchou a po spadnutí do závislosti na opiátoch začal dokonca vykrádať banky. Za scenárom stojí Jessica Goldberg (seriál The Path).

Hlavnú postavu Nica stvárnil Tom Holland, na ktorého tvár by si tento rok mal zvyknúť. Uvidíme ho totiž až v 4 očakávaných snímkach. Réžie sa chopili bratia Russo (Anthony a Joe – režiséri Avengers: Infinity War, Endgame a producenti Extraction od Netflixu).

Domov
Zdieľať
Diskusia