Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. februára 2021, 8:23
Čas čítania 1:00
Adam Novosad

Matovič chce, aby ženy na Slovensku rodili omnoho viac detí. Demografická kríza nemôže dôchodcov nútiť vyberať smetiaky, tvrdí

NEWS DETI IGOR MATOVIČ SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Premiér sa v sérii statusov pýta ľudí, aký majú názor na dlhodobé problémy krajiny.

Premiér Igor Matovič spustil na svojom Facebooku v posledných dňoch sériu statusov s otázkami. Tentokrát ho nezaujímajú témy súvisiace s pandémiou, ale skôr dlhodobé problémy Slovenska, a tak v nedeľu večer zisťoval, čo treba spraviť s pôrodnosťou.

Zatiaľ nechcel konkretizovať, prečo sa otázky pýta, ale vraj ešte nechce prezradiť, čo nimi sleduje. „Avšak, tí, čo ma už poznáte, to medzi riadkami vytušíte,“ skonštatoval.

Matoviča hnevá, že v krajine dlhé roky klesá pôrodnosť. V roku 1989 sa narodilo 80-tisíc detí, odvtedy tento počet klesá a posledné roky zostal na približne 57-tisíc. Čím menej detí sa v porovnaní s minulosťou rodí, tým viac ľudí teraz odchádza do dôchodku, ako sa ročne narodí detí. „Tomu sa hovorí demografická kríza,“ vysvetľuje.

 
Domov
Zdieľať
Diskusia