Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
28. januára 2021, 21:46
Čas čítania 0:36
Dominik Vetrák

Slovenský film Správa ukáže, ako dvaja muži utiekli z Osvienčimu a pomohli zachrániť tisícky Židov v koncentračných táboroch

FILMY A SERIÁLY SPRÁVA
Uložiť Uložené

Film uvidíme v kinách ešte v tomto roku.

Správa sa zameria na skutočný príbeh z čias druhej svetovej vojny. V ňom nahliadneme do života slovenských Židov Rudolfa Vrbu a Alfréda Wetzlera, ktorým sa v roku 1944 podarilo utiecť z neslávne známeho koncentračného tábora Auschwitz.

Cieľom úteku však nebolo zachrániť si vlastný život, ale zabrániť umieraniu tisícov ľudí. Po smrteľne nebezpečnom putovaní dorazili na Slovensko, kde v Žiline podali svedectvo o genocíde.

Tajnými cestami sa ich správa dostala až do rúk Winstona Churchilla a Franklina D. Roosevelta a zasiahla do vývoja 2. svetovej vojny.

Odporúčané
Outside the Wire je najsledovanejším filmom na Netflixe. Ako to dokáže taký zlý film, a prečo to škodí vkusu ľudí? (Komentár) Outside the Wire je najsledovanejším filmom na Netflixe. Ako to dokáže taký zlý film, a prečo to škodí vkusu ľudí? (Komentár) 22. januára 2021, 14:30

Režisérom je Peter Bebjak a o produkciu sa postaralo DNA Production. Petra Bebjaka môžeš poznať vďaka jeho projektom, ako napríklad Čiara, Čistič, Za sklom, Trhlina či pripravovanom seriáli Slovania. Titulnú skladbu k filmu nahral raper Strapo, vypočuť si ju môžeš tu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia