Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. januára 2021, 15:15
Čas čítania 1:40
Tímea Krauszová

Výter análnym testom identifikuje COVID-19 presnejšie ako ten z hrdla. Čína začne využívať aj tento spôsob odhalenia koronavírusu.

NEWS ČÍNA
Uložiť Uložené

Chceme vôbec vedieť viac?

Nežartujeme. Čína zavádza nový druh testovania na koronavírus. Análne výtery sú vraj kvalitnejšie a presnejšie ako tie z hrdla, čínske médiá o novinke podľa Washington Post informovali len pred niekoľkými dňami. Táto téma, neprekvapivo, vzbudila diskusie aj hnev, no doktori potvrdzujú, že z vedeckého hľadiska je to logické a presné. Ľudia, ktorí sa liečili na COVID-19, mali opakovane pozitívne výsledky análnych testov aj niekoľko dní potom, čo výtery z nosa alebo hrdla hlásili negativitu.

Odporúčané
Night Stalker vraždil spiacich mužov a znásilňoval ich ženy. Na stehno starenky nakreslil rúžom pentagram Night Stalker vraždil spiacich mužov a znásilňoval ich ženy. Na stehno starenky nakreslil rúžom pentagram 27. januára 2021, 14:30

Je to nepohodlné a asi začnú len v karanténnych mestečkách

Testovanie bude však podľa lekárov nepríjemné pre všetky zúčastnené strany a navyše je nepohodlnejšie zbierať análne vzorky, než vzorky z nosa. Špecialista na infekčné ochorenia z pekingskej nemocnice Li Tongzeng pre štátnu televíziu CCTV podľa WP povedal, že by to mohlo pomôcť zvýšiť rýchlosť, akou identifikujú nakazených pacientov. Navrhuje však začať v karanténnych centrách.

Domov
Zdieľať
Diskusia