Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. januára 2021, 9:30
Čas čítania 7:50
Katarína Danková

Top 10 zaujímavostí o živote Justina Timberlakea plnom úspechov, trapasov a pádov, ktoré si možno nevedel a prekvapia ťa

Top 10 zaujímavostí o živote Justina Timberlakea plnom úspechov, trapasov a pádov, ktoré si možno nevedel a prekvapia ťa
Zdroj: instagram.com/justintimberlake
OSOBNOSTI
Uložiť Uložené

„Mám niekoľko matných spomienok na detstvo, ale nie, naozaj si nepamätám nebyť slávnym.“ Zdá sa, že sa slávnym už narodil a tak si ho pamätá aj väčšina z nás. Justin Timberlake má život plný úspechov, no vedel si, že jeho prvá láska bola Britney Spears?

Už niekoľko desaťročí nás svojím nezameniteľným hlasom sprevádza hudobným svetom. Skladby ako „Cry me a river“, „SexyBack“ či „What Goes Around... Comes Around“ ostávajú navždy legendárnymi a spájanými s menom talentovaného amerického speváka, hudobného skladateľa a producenta, no i herca Justina Timberlakea.

V tomto článku si prečítaš:
  • Vďaka komu sa Justin dostal k hudbe
  • Ktorá slávna speváčka bola jeho prvá láska a kde sa spoznali
  • Kto okradol speváka o milióny dolárov
  • Aký trapas Justin vyrobil počas živého vystúpenia a prečo verejnosť odsúdila jeho spevácku kolegyňu
  • Prečo bol posledný Justinov album pre niektorých veľkým sklamaním
  • V akom najnovšom filme bude Justin hrať?

Práve dnes Justin oslavuje svoje 40 narodeniny a my sme si pripravili tie najzaujímavejšie informácie z jeho života, ktoré dokazujú, že je skutočne nadaný a darí sa mu takmer v každej pracovnej oblasti. Všetko najlepšie, Justin!

Odporúčané
Vedel si, že Ryan Gosling a Justin Timberlake spávali v jednej izbe? Toto je 10 slávnych ľudí, ktorí spolu bývali Vedel si, že Ryan Gosling a Justin Timberlake spávali v jednej izbe? Toto je 10 slávnych ľudí, ktorí spolu bývali 6. mája 2019, 10:14

Slávny už v detstve ako Disney hviezdička. Pamätáš si ho?

Keď Justin navštevoval škôlku, jeho rodičia sa rozviedli a on sa spolu s matkou odsťahoval do Memphisu. Na otca však nezanevrel. Navštevoval ho pomerne často aj preto, že viedol cirkevný zbor v baptistickom kostole, kde sa Justin naučil spievať. Aj vďaka strýkovi a starému otcovi, ktorí rozvíjali jeho talent k hudbe hraním na gitare či zasväcovaním do štýlu Willieho Nelsona, Johnnyho Casha a kapiel ako Eagles a Queen, jeho spevácky talent prekvital už v mladom veku. 

V jedenástich rokoch sa zúčastnil svojej prvej speváckej súťaže Star Search, v ktorej ho porazila iná mladá speváčka. Justin vtedy vystupoval pod otcovým menom Justin Randall, a že išlo o slávneho speváka donedávna netušila ani samotná výherkyňa súťaže. Jeho kariéra sa však v tej dobe ešte len rozbiehala. Pre HollywoodReporter povedal: „Mám niekoľko matných spomienok na detstvo, ale nie, naozaj si nepamätám nebyť slávnym.“

Rok na to vyhral kasting do Disney Mickey Mouse Club v Orlande spolu s Britney Spears, Christinou Aguilerou či Ryanom Goslingom. Justin na tieto časy spomína ako na obdobie, ktoré ho naučilo veľa o tom, ako funguje televízia, strih, vysielanie, ale aj ako pracovať so živým publikom. Po piatich sériách televízneho seriálu pre deti sa vrátil do školy. Pre RollingStone priznal, že sa tam dostal do problémov: „Pre poškodenie poštovej schránky som sa stal delikventom. Som rád, že som nemusel chodiť na bežnú strednú školu, inak by ma už zatkli.“

Modrooký spevák v znamení vodnára má dvoch nevlastných bratov Jonathana a Stephana. Jeho nevlastná sestra Laura Katherine zomrela krátko po narodení. Justina to hlboko zasiahlo a venoval jej jednu zo svojich piesní „My Angel in Heaven“, ktorá sa dostala na album skupiny NSYNC.

*NSYNC ako začiatok speváckej kariéry. Tvrdá rana však prišla od jedného z najbližších

15 ročnému Justinovi prišla ponuka, ktorá sa neodmieta od hudobného producenta Loua Pearlmana. Popri Backstreet Boys bola chlapčenská skupina *NSYNC jednou z najpopulárnejších speváckych zoskupení. Najmladší Justin sa stal prirodzeným frontmanom skupiny a podľa Chaseza, jeho speváckeho kolegu, zastúpil v skupine postavenie typického amerického chlapca.

Na popredných priečkach v Amerike sa udržali s hitmi ako „I Want You Back“ a „Tearin 'Up My Heart“. Netrvalo dlho a NSYNC účinkovala na Super Bowle, Olympiáde a Oscaroch a tiež nahrávala skladby s takými hudobnými legendami ako Elton John, Stevie Wonder a Michael Jackson. Žali úspechy všade, kde sa objavili a okrem spevu ich populárnymi spravil aj výzor, ktorý lákal prevažne ženské publikum. 

Americký sen sa naštrbil po tom, čo producenta a zakladateľa skupiny Loua Pearlmana obvinili z krádeže ziskov svojich zverencov. O milióny dolárov skupinu okradol tak, že sa formálne identifikoval ako člen skupiny, čo mu umožnilo vyťažiť pätinu zisku slávnej kapely. Chlapci z NSYNC zostali takou zradou zaskočení. V roku 2002 skupina ohlásila prestávku, no dokopy sa znova už nikdy nedala.

„Zo zábavnej snehovej gule sa stala lavína. Vyrástol som z toho. Cítil som, že mi na hudbe záleží viac ako iným ľuďoch v skupine. Mal som pocit, že chcem robiť inú hudbu a tento pocit vychádzal z môjho srdca, a to som chcel nasledovať.“ vysvetľuje svoje odlúčenie od skupiny Timberlake.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa *NSYNC (@nsync)

Nezabudnuteľnú prvú lásku zničila nevera alebo marketing?

Britney je moja dobrá priateľka. Poznám ju od svojich dvanástich rokov.“, takto komentoval Justin začínajúci vzťah s kolegyňou z brandže. A aj keď sa snažil svoje súkromie ustrážiť na maximum, ich vzťah sa predsa prevalil. Pre RollingStone priznal, že dôvodom, prečo sa mu Britney Spears tak páči, je jej nemeniaca sa povaha: „Toľko dievčat, ktoré v tomto odbore stretneš, je zahľadených do seba, ale Britney nie. Je rovnaká, ako predtým, než sa do (kariéry speváčky) pustila. To je na nej to najlepšie.“

Zaľúbenci sa objavovali na verejnosti s úsmevmi na tvárach a zladení ako dokonalý pár. Britney sa objavila aj na koncertoch NSYNC, no po 4 rokoch chodenia sa náhle rozišli. Dôvody oboch strán sa líšia. Kým Justin tvrdí, že ho Britney viackrát podviedla s jej choreografom  Wadeom Robsonom, Britney sa bráni, že Justin za ňou prišiel a rozchod jej jednoducho oznámil, pričom nezabudol spomenúť jeho novú skladbu „Cry for a River“ ako marketingový ťah pre oboch inšpirovaný práve ich vzťahom (a rozchodom).

Aká je skutočná pravda sa asi nikdy nedozvieme, avšak, aj po tých rokoch, nechuť z rozchodového obdobia dokázali obaja prekonať. Britney s odstupom času našla v Justinovi inšpiráciu a uznala, že vďaka svojej hudbe inšpiruje aj iných. Justin poprial Britney všetko dobré a priznal, že obdobie, v ktorom spolu chodili, nebolo pre vzťah stabilné. 

Prvé úspechy i trapasy mladého sólo speváka. Justin súčasťou najgooglenejšej udalosti roku 2004

Debutovým sólovým singlom „Like I Love You“ začal Justin robiť hudbu ako ju poznáme dnes. Skladba sa stala hitom jeho debutového sólového albumu Justified a obsadila 11. priečku v hitparáde Billboard Hot 100. Album obsahoval aj najúspešnejšie skladby ako „Cry Me a River" a „Rock Your Body“. V roku 2003 získal dve ceny Grammy.

Začiatok jeho sólo kariéry neobchádzalo aj pár trapasov. Známy sa stal aj kvôli nehode na pódiu počas koncertu na SuperBowle, keď spieval s Janet Jackson. Textom piesne „Rock Your Body“ sa Justin nechal uniesť a v závere vystúpenia Janet odtrhol kúsok dizajnérskych šiat od Alexandra McQueena v oblasti speváčkinho hrudníka. Na pár sekúnd sa tak Janetino poprsie vynímalo na kamerách a obrazovkách celej Ameriky. Práve táto nehoda sa zapísala do histórie vyhľadávačov, ako jedna z najhľadanejších na internete v roku 2004.

Pošramotená povesť však ostala iba speváčke zo slávnej rodiny. Nepomohlo jej ani verejné ospravedlnenie. Po vlne kritiky na jej vystúpenie a šaty, prišiel zákaz vystúpiť na Grammy. Justin však po ospravedlnení vystúpiť mohol. Janetini fanúšikovia však dodnes nevedia Justinovi odpustiť, že speváčku nechal napospas verejného lynču.

Aj keď sa neskôr vyjadrili, že sa odtrhlo viac látky ako čakali a že na vine boli obaja, Janet sa v rozhovore v The Oprah Winfrey Show na margo udalosti vyjadrila: „Všetka pozornosť bola na mne, nie na Justinovi. Nehovorili sme spolu... Ale považujem ho za svojho priateľa a som veľmi lojálna. Priateľstvo je pre mňa veľmi dôležité.“ . Justin pre MTV uviedol „Pravdepodobne som mal 10 % viny. A myslím si, že to hovorí niečo aj o spoločnosti a o tom, že Amerika je tvrdšia voči ženám a nespravodlivo tvrdá voči ľuďom s etnickým pôvodom.“

Narastajúca popularita aj vďaka krabici s „prekvapením“

Druhý album s názvom FutureSex/LoveSounds v roku 2006 zaznamenal podobný úspech.

Ako jediný album v histórii, naspievaný mužským interprétom, atakoval prvé miesta amerických rebríčkov až so štyrmi skladbami: „Summer Love“, „SexyBack“, „My Love“, „What Goes Around... Comes Around“.

Jeho popularita čoraz viac narastala a Justin sa začal objavovať v takmer všetkých časopisoch, televíziách a talkshow. Nezabudnuteľným sa stalo jeho účinkovanie v šou Saturday Night Live. V retro looku spolu s Andym Sambergom parodovali niekoľko situácií v spoločnosti. Virálnym videom Dick in the Box, ktoré dokonca vyhralo aj cenu Emmy, sa Justin zapísal do pamäti aj ako komik. 

Po dlhšej pauze sa začiatkom roka 2013 vrátil na hudobnú scénu s albumom „Suit & Tie“ a opätovne tak dosiahol popredné priečky hudobných rebríčkov. „Inšpirácia pre (tento album) prišla naozaj z čista jasna a pravdu povediac, nič z toho som nečakal. Len som vošiel do štúdia a začal som sa hrať s nejakými zvukmi a piesňami. Považujem to za asi najlepší čas v mojej kariére... Tvoriť bez akýchkoľvek pravidiel a/alebo určeného cieľa. Skutočne som si tento proces užíval,“ napísal americký spevák v otvorenom liste.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 93982 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Vďaka čomu získal nomináciu na Oskara
  • Prečo bol posledný Justinov album pre niektorých veľkým sklamaním
  • Z akého dôvodu sa klebetí o rozvode Justina a Jessici Biel
  • Za čo sa ospravedlnil svojej rodine
  • Prečo na isté obdobie pozastavil svoju spevácku kariéru a čomu sa venoval
  • V akom najnovšom filme bude Justin hrať
  • Koho podporuje názovo a finančne?
Domov
Zdieľať
Diskusia