Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. januára 2021, 17:31
Čas čítania 1:32
Martin Mičuda

Lada si konečne poupratovala v portfóliu. Slávna Niva žije ďalej, po novom však s dodatkom Legend

Lada si konečne poupratovala v portfóliu. Slávna Niva žije ďalej, po novom však s dodatkom Legend
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.lada.ru/en/press-releases/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">lada.ru</a>
TECH
Uložiť Uložené

Znie to neuveriteľne, no ikonická Lada Niva z roku 1977 je naďalej na trhu, akurát s drobnými vylepšeniami.

Len nedávno sme ťa informovali o tom, že ruská automobilka Lada predstavila „novú” generáciu modelu Niva. To však spôsobilo opätovné zmätky v názvosloví portfólia, pretože označenie Niva posledné roky Lada oficiálne používala výhradne pod logami značky Chevrolet, s ktorou spolupracovala. Aliancia sa ale rozpadla, a tak Lada (automobilka AvtoVAZ) opätovne získala práva na používanie názvu Niva pod svojou značkou.

 
Tým pádom sa mohlo zdať, že ide o slávny off-road zo 70. rokov (VAZ 2121), ten sa ale kvôli spolupráci s Chevroletom už dávnejšie musel premenovať na Ladu 4x4. Najnovšie sa ale dozvedáme, že model 4x4 opäť ponesie názov Niva, akurát s dodatkom Legend. Lada si tak vo svojom portfóliu poupratovala – slávny počin označuje ako Niva Legend, zatiaľ čo jeho „novodobé” stvárnenie, ktoré predáva súčasne po boku legendy nesie názov Niva Travel.

Lada, Niva,
Zdroj: https://www.lada.ru/en/press-releases/118503.html


Lada Niva Travel prešla rozsiahlymi zmenami, pod povrchom sa ale nič zásadné nezmenilo. Viac sa dozvieš v našom predošlom článku, teraz sa zamerajme na preslávený model. Ten má zmenou názvu upozorniť najmä na akýsi menší facelift. Niva Legend totiž spolu s novým názvom prichádza na scénu aj s radom vylepšení. Okrem drobných kozmetikých zmien po dizajnovej stránke najzásadnejšou úpravou prešla karoséria v oblasti zadného C-stĺpika.

Domov
Zdieľať
Diskusia