Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. januára 2021, 14:28
Čas čítania 0:48
Tímea Krauszová

Prezidentku aj Vladimíra Krčméryho druhýkrát zaočkovali proti COVID-19. Druhú vakcínu na Slovensku dostalo už 582 ľudí

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO OČKOVANIE ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Na druhú dávku pritom budeme po novom čakať aspoň 28 dní.

Prezidentku Zuzanu Čaputovú zaočkovali tento týždeň druhou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Pre TASR to potvrdil hovorca prezidentky Martin Strižinec. Prvýkrát ju očkovali ešte v minulom roku, 27. decembra 2020. Vtedy o vakcinácii povedala, že je to najlepšia cesta, ako sa z ťažkej situácie dostať. „Okrem únavy a bolesti svalov, na čo bola vopred upozornená, nepocítila žiadne ďalšie vedľajšie účinky ani komplikácie,“ spresnil Strižinec. 

Odporúčané
Dovolenka pri mori? Ako to vidia cestovné kancelárie a s čím všetkým budeš musieť počítať Dovolenka pri mori? Ako to vidia cestovné kancelárie a s čím všetkým budeš musieť počítať 21. januára 2021, 12:49

Na druhú dávku si počkáme minimálne 28 dní

Očkovanie druhou dávkou vakcíny už absolvoval aj infektológ a odborník na tropickú medicínu Vladimír Krčméry, ktorý bol 26. decembra 2020 zaočkovaný ako prvý na Slovensku. Druhé očkovanie dostali aj členovia konzília odborníkov či niektorí ministri. Ministerstvo zdravotníctva informuje, že druhú dávku dostalo ku dňu 18. januára 2021 528 ľudí, pričom druhú vakcínu dostanú ľudia najskôr štyri týždne po prvom očkovaní.

Domov
Zdieľať
Diskusia