Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. januára 2021, 7:17
Čas čítania 1:07
Dominik Vetrák

Vtipné video porovnáva fyziku Cyberpunku s GTA San Andreas z roku 2004. Hádaj, ktorá hra je na tom lepšie

TECH CYBERPUNK 2077
Uložiť Uložené

Cyberpunk 2077 je herné sklamanie (minulého) roka. Potvrdzuje to aj najnovšie video, pri ktorom sa pobavia aj najväčší fanúšikovia.

Ani mesiac po vydaní nie je ohľadom očakávanej hry Cyberpunk 2077 pokoj. Jeden zo spoluzakladateľov štúdia sa spoločne s ospravedlnením uchýlil k ďalším klamstvám a výhovorkám ohľadom toho, prečo je hra v tak zlom technickom stave. Niektorí ľudia a hráči sa teda rozhodli, že tieto klamstvá odhalia.

Najnovšie tu teda máme 40-minútové video porovnávajúce grafiku, fyziku, umelú inteligenciu Cyberpunku 2077 s 10, 15 či 20-ročnými hrami. Hádaj, ktoré sú na tom v niektorých aspektoch lepšie. 

Odporúčané
Tvorcovia Cyberpunk 2077 sa naďalej vyhovárajú a klamú. V traileroch sme našli množstvo obsahu, ktorý v hre neexistuje Tvorcovia Cyberpunk 2077 sa naďalej vyhovárajú a klamú. V traileroch sme našli množstvo obsahu, ktorý v hre neexistuje 14. januára 2021, 16:11

Video sa zameriava na celú plejádu problémov. Vo všeobecnosti ju ani tak nehodnotí z pohľadu toho, čo sa v nej nachádza a nakoľko je to kvalitné. Zameriava sa skôr na porovnanie finálnych aspektov hry s inými titulmi.

Vidíme tak, že umelá inteligencia je v niektorých prípadoch horšia ako v Lego City Undercover pre Nintendo Wii U (tá scéna bola nesmierne vtipná), že fyzika je horšia ako v GTA IV z roku 2014 a deštrukcia je v prípade áut horšia ako v GTA: San Andreas. 

V druhej polovici videa sa dočkáš priamych porovnaní hrateľnostných momentov s tvrdeniami vývojárov. Na jednej strane tu máme absolútne vyhlásenia hlavného dizajnéra questov, ktorý hovorí o obrovskom open-worlde, kde môžeš vojsť do všetkých dôležitých budov, na strane druhej vidíme gameplay, v ktorom nemôžeš ísť nikde a nemôžeš si ani nič kúpiť. 

Odporúčané
Spravili sme Witchera 3, nejak to vyjde. Rozhovory s vývojármi hry Cyberpunk 2077 dokazujú hrozivé nadčasy, smiešne platy a tlaky Spravili sme Witchera 3, nejak to vyjde. Rozhovory s vývojármi hry Cyberpunk 2077 dokazujú hrozivé nadčasy, smiešne platy a tlaky 16. januára 2021, 13:52

Video tak odhaľuje väčšinu závažných klamstiev vývojárov, či už sa to týka ambicióznosti Cyberpunku, jeho možností v otvorenom svete či rozvetvenom príbehu, ktorý nakoniec nie je rozvetvený vôbec a 95 % dialógových možností nemá na príbeh žiadny dopad.

Video má po prvom dni viac než milión videní a vzhľadom na jeho vtipnú a zároveň depresívnu náturu odhaľujúcu pravdu o štúdiu CDPR sa videnia ešte niekoľkonásobne zvýšia. Názor si urob sám. 

Ak s hrou nie si spokojný, môžeš požiadať o vrátenie peňazí.

Domov
Zdieľať
Diskusia