Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
17. januára 2021, 17:52
Čas čítania 3:52
Richard Balog

Od športových siluet New Balance až po high-end krásky Louis Vuitton. Toto sú najzaujímavejšie tenisky súčasnosti

Od športových siluet New Balance až po high-end krásky Louis Vuitton. Toto sú najzaujímavejšie tenisky súčasnosti
Zdroj: Louis Vuitton
MÓDA MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

Koľko párov z nášho výberu už schovávaš vo svojej zbierke?

Móda a obzvlášť tenisky sú našou vášňou už dlhé roky a preto sme sa rozhodli zostaviť výber tých najzaujímavejších párov súčasnosti.

Obuv je podľa nás základným stavebným kameňom každého dobrého outfitu a dobre si to uvedomujú nielen športové značky, ale taktiež high-end výrobcovia, v ktorých štruktúrach postupne úradujú mladšie generácie dizajnérov s odlišným estetickým vnímaním. 

Módne domy tak nepredávajú už len nudné siluety, ale vďaka ľuďom ako je Virgil Abloh, Kris Van Assche alebo Matthew M. Williams, v ich ponuke nájdeš aj kúsky inšpirované bežeckými, basketbalovými či skejtboardovými modelmi

Veríme, že nasledujúce riadky ti aspoň trochu uľahčia rozhodovanie, keďže možnosti je nekonečne veľa a záleží len na tom, akú výsokú sumu si ochotný minúť.  

Názory prezentované v tomto článku nie sú názormi celej redakcie
Odporúčané
Streetwear má množstvo podôb. Aktuálne zaboduješ návratom do 90. rokov, ale tiež športovým minimalizmom  Streetwear má množstvo podôb. Aktuálne zaboduješ návratom do 90. rokov, ale tiež športovým minimalizmom 15. januára 2021, 7:48

New Balance 990v5  

Ikonická športová silueta z dielní New Balance, ktorú nosia topmodelky v Londýne, ale taktiež otcovia v Ohiu. Model s označením 990 dizajnéri svetu po 1-krát predstavili ešte v roku 1982 a upravená verzia v5 je skvelým pokračovaním s (takmer) pôvodným vzhľadom. 

Jednoduchá farebná schéma, podsaditá podrážka a bežecký tvar robia z týchto tenisiek klasiku. Tajomstvom úspechu je príliš nerozmýšľať nad tým, čo si k nim oblečieš. Na obtiahnuté džínsy avšak zabudni. 

Cena týchto tenisiek sa pohybuje okolo 200 eur, čo nie je práve najmenej, avšak poslúžia ti dlhé roky a ich kúpu neoľutuješ ani na chvíľu. 

Od športových siluet New Balance až po high-end krásky Louis Vuitton. Toto sú najzaujímavejšie tenisky súčasnosti
Zdroj: GQ

New Balance 327 x Casablanca

Pri teniskách New Balance ešte krátku chvíľu ostaneme. Naše srdcia si totiž získala spolupráca so značkou Casablanca, ktorá nám bola predstavená ešte v apríli 2020 a odvtedy mala aj pokračovanie. 

Módnu a špeciálne teniskovú kultúru vedie vo veľkej miere posadnutosť všetkým novým (modelmi, farbami, technológiami a pod.), pričom dizajnéri New Balance išli vlastnou cestou a predstavili siluetu s označením 327. Už na prvý pohľad ide o tenisky, ktoré vzhľadovo  vychádzajú z archívnych kúskov značky, ktoré sú doplnené o niekoľko noviniek. Za všetky spomenieme najmä výrazné logo na bočných stranách, ktoré ti ihneď udrie do očí. 

Dizajnér Charaf Tajer dodal modelu svoj typický rukopis s nádychom Orientu, vďaka ktorému bol nominovaný aj na prestížnu LVMH Prize. Ich cena sa na webe StockX aktuálne pohybuje okolo 300 eur, avšak krok vedľa rozhodne neurobíš ani s bežne dostupnou verziou. 

Od športových siluet New Balance až po high-end krásky Louis Vuitton. Toto sú najzaujímavejšie tenisky súčasnosti
Zdroj: New Balance

Nike SB Dunk High 

Patril im rok 2020 a minimálne rovnako zaujímavé budú aj počas nasledujúcich 12 mesiacov. Svetlo sveta po 1-krát uzreli pred 37 rokmi a odvtedy boli prakticky neustále v tieni modelu Air Jordan 1, čo sa zmenilo až vďaka Travisovi Scottovi a Virgilovi Ablohovi. 

Obaja už dlhodobo spolupracujú so značkou Nike a po sérii iných modelov s ich rukopisom, nám predstavili aj vlastné prevedenia týchto legendárnych tenisiek, ktoré si určite dobre pamätáš zo začiatku milénia a zlatej éry skejtboardingu. 

V priebehu niekoľkých minút sú celosvetovo vypredané azda všetky dostupné kusy, a to bez ohľadu na to, či ide o nízke alebo vysoké prevedenie siluety. Nás aktuálne o trochu viac baví práve vyššia verzia, ktorú veľmi ľahko využiješ aj teraz. 

Od športových siluet New Balance až po high-end krásky Louis Vuitton. Toto sú najzaujímavejšie tenisky súčasnosti
Zdroj: Footpatrol

Pyer Moss Sculpt 

Dizajnér Pyer Moss patrí medzi najväčšie talenty súčasnej módy a najnovšie nám to dokázal svojím vôbec prvým modelom tenisiek, ktoré nevydal pod značkou Reebok. Futuristická silueta ťa prenesie z roku 2021 do budúceho storočia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia