Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2021, 15:25
Čas čítania 1:29
Lukáš Čelka

Matovič: Takto sa ísť ďalej nedá, stačilo! Zverejníme nahrávku, z ktorej by malo byť zrejmé, že Richard Sulík klame

NEWS
Uložiť Uložené

Spor medzi Sulíkom a Matovičom stále pokračuje.

Vláda zverejní zvukovú nahrávku z časti pondelkového rokovania kabinetu, ktorá sa týkala plošného testovania. Jej zverejnenie navrhol na dnešnom zasadnutí minister obrany Jaroslav Naď.

Už pred rokovaním kabinetu informoval novinárov, že iniciatívne otvorí otázku, ktorá sa týka vyjadrovania ministra hospodárstva a podpredsedu vlády Richarda Sulíka (SaS), vrátane zámeru ďalšieho plošného testovania.

Naď tvrdí, že Sulík s návrhom Igora Matoviča v pondelok explicitne súhlasil. Následne sa z médií dozvedel, že vicepremiér je proti plošnému testovaniu. „Stalo sa to x-krát, na vláde bolo povedané niečo, čo bolo potom mediálne prezentované inak zo strany Sulíka,"  dodal Naď so slovami, že ho „to už prestáva baviť“.

Odporúčané
Pán Igor Matovič, neobtierajte si o nás hubu, odkazujú premiérovi analytici Pán Igor Matovič, neobtierajte si o nás hubu, odkazujú premiérovi analytici 13. januára 2021, 14:38


Matovič ešte v pondelok oznámil, že sa na Slovensku uskutoční do dvoch týždňov celoplošné testovanie, ktoré sa bude opakovať dovtedy, kým incidencia neklesne pod 0,5 %. Absolvovanie testu má byť zároveň podmienkou aj na uplatnenie si výnimiek zo zákazu vychádzania. Matovič tvrdí, že Sulík v pondelok na rokovaní nespochybnil ani jedno číslo či graf.

Minister hospodárstva sa však ohradil, že sa na zasadnutí vlády nedohodlo nič konkrétne. Avizoval predbežný súhlas strany SaS s plošným testovaním v najzamorenejších okresoch, v celoplošnom testovaní na území celého Slovenska však nevidí zmysel, naopak, tvrdí, že je to mrhanie personálnymi, organizačnými a materiálnymi zdrojmi.

Matovič: Lož nemôže byť donekonečna pracovným nástrojom

Matovič tvrdí, že Sulík obracia kabát a inak rozpráva o celoplošnom testovaní na vláde a inak sa vyjadruje do médií. „Bohužiaľ, stalo sa pravidlom, že náš kolega na vláde hovorí niečo úplne iné, ako následne komunikuje v médiách. Naposledy o tom, ako je jeho strana veľmi veľmi proti celoplošnému testovaniu. Čo je lož,“ uviedol premiér v statuse na Facebooku.

Podľa jeho slov sa takýmto spôsobom už ďalej fungovať nedá, a preto sa dnes na vláde  hlasovaním rozhodli, že urobia precedens a zverejnia zvukovú nahrávku zo záveru pondelkového rokovania vlády. Matovič tvrdí, že z tohto záznamu by malo byž zrejmé, že Richard Sulík klame

Richard Sulík sa ospravedlnil

Počas krátkeho mimoriadneho brífingu sa Sulík ospravedlnil, so slovami, že na pondelkovom rokovaní vlády došlo k nedorozumeniu, ktoré ho mrzí. Tvrdí, že jeho súhlas s plošným testovaním sa týkal len testovania v zasiahnutých okresoch tento víkend, nie testovania na celom území počas ďalších víkendov.

Premiér sa mal pýtať na názor k obom veciam hneď po sebe, čo malo byť dôvodom tohto nedorozumenia. Vraj to vyplýva aj z nahrávky. 

Domov
Zdieľať
Diskusia