Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2021, 14:38
Čas čítania 1:00
Viktor Kniš

Pán Igor Matovič, neobtierajte si o nás hubu, odkazujú premiérovi analytici

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Premiér Igor Matovič dnes kritizoval odborníkov, ktorí sa vyjadrili k celoplošnému testovaniu.

Igor Matovič dnes pred zasadnutím vlády kritizoval odborníkov, ktorí označili celoplošné testovanie v tejto fáze pandémie za nebezpečné a málo efektívne. Predseda vlády si nemyslí, že riešením je momentálne plošné očkovanie, ale masívne, týždeň čo týždeň sa opakujúce testovanie obyvateľstva – najprv na celom Slovensku a potom v najviac zasiahnutých okresoch. 

„Povedať, že cesta pre Slovensko je masívne plošné očkovanie a nie plošné testovanie, je klamstvo," uviedol premiér. Pripomenul, že Slovensko je jedno veľké ohnisko. Poukázal tiež na to, že Slovensko je na tom najhoršie, čo sa týka počtu úmrtí. Tvrdí, že všetci majú ťahať za jeden povraz a nie kritizovať vládu.

Analytici projektu Dáta bez pátosu reagovali výzvou, aby si o ich Igor Matovič „neobtieral hubu“. Premiérovi sa snažia vysvetliť, že jeho výrok o tom, ako „horí celé Slovensko“ nie je pravdivý. Zverejnili aj analýzu s výskytom vírusu vo všetkých 72 okresoch Slovenska za posledných 7 dní, vždy na 100-tisíc obyvateľov.

Odporúčané
Komentár: V súboji Matoviča so Sulíkom sme porazení všetci Komentár: V súboji Matoviča so Sulíkom sme porazení všetci 12. januára 2021, 18:25

„Našťastie, je LEN 18 okresov zo 72, kde žije v prevažne priemyselných regiónoch a v 6 krajských mestách 2015478 obyvateľov, ktorí potrebujú Vašu pomoc. Z nich polovica trčí doma, ani sa nehne, detiská za počítačmi, matky s nimi, mnohí postupne HOMEOFFICE,“ uvádzajú analytici. 

Dáta bez pátosu žiadajú ospravedlnenie. „A za tento Váš pokec sa nám ospravedlňte. Ak si nájdete čas. A vakcinačného plánu sa ani len nechytajte. Nechajte to na tých, ktorí celé Slovensko normálne vakcinujú proti asi 15-tim chorobám priebežne a určite to zvládnu. Majú reálne získané vzdelanie, reálne tituly a reálne diplomy, k tomu minimálne 2 atestácie a desiatky rokov pracujú v dezolátnych nemocniciach. Zvládnu to,“ dodávajú odborníci. 

Domov
Zdieľať
Diskusia