Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. januára 2021, 18:25
Čas čítania 1:31
Viktor Kniš

Komentár: V súboji Matoviča so Sulíkom sme porazení všetci

POLITIKA IGOR MATOVIČ RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Predstavte si napríklad situáciu, že dvaja vrcholoví manažéri vo veľkej firme organizujú na striedačku celofiremné stretnutia, na ktorých sa navzájom obviňujú z krachu firmy. Koho to v skutočnosti najviac bolí?

Len krátke zhrnutie: Predsedom vlády je človek, ktorý miluje priťahovať pozornosť teatrálnymi výstupmi a ministrom hospodárstva majster provokatér, ktorý svojho politického kolegu a zároveň súpera pozná ako vlastné boty.

Spolu vytvorili koalíciu aj napriek tomu, že im pred desiatimi rokmi trvalo len pár mesiacov, kým sa poškriepili a od toho dňa už nikdy úprimne neudobrili. Toto nie je talianske manželstvo, ako ho opísal Matovič v lete 2020, ale zákerná hra, ktorú hráme všetci, aj keď sa nás nikto nepýtal. A prehrávame na plnej čiare. 

Igor Matovič si dáva záležať, aby bolo v každom výstupe v médiách zreteľné, že chybu máme hľadať pod slnečníkom – na mieste, kde nie je signál. 

Odporúčané
Sulík ho prirovnal k Ficovi, Matovič ku Kotlebovi. Lídri SaS a OĽaNO sa hádajú dlhé roky, toto sú ich najväčšie spory Sulík ho prirovnal k Ficovi, Matovič ku Kotlebovi. Lídri SaS a OĽaNO sa hádajú dlhé roky, toto sú ich najväčšie spory 14. októbra 2020, 15:45

Doterajším vyvrcholením bola včerajšia tlačová konferencia, na ktorej sme chceli počuť, ako presne je zle, kedy bude dobre alebo aspoň lepšie a ako to dosiahneme. Namiesto toho sme videli pravdepodobne ukradnutý graf z internetu (zistil Denník N) a prišlo aj klasické premiérske bingo: Sulík, bläkäut, ľudia nie sú čísla a celoplošné testovanie. 

Žiaľ, predseda vlády, ktorý má v hnutí ministra zdravotníctva, si myslí, že dnes má jeho krajina kapacity tisícok zdravotníkov pripravených na pretestovanie populácie. Každý víkend. Na neurčito. Alebo slovami premiéra: Týždeň-čo-týždeň. Len pre zaujímavosť, napríklad v obci Medvedie na východe Slovenska bude cez sobotu a nedeľu - 14 stupňov Celzia. 

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 93467 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia