Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
11. januára 2021, 13:23
Čas čítania 0:39
Daniel Mikolášik

Nitriansky kňaz lieta nad Slovenskom a s relikviou Ježiša Krista požehnáva krajinu proti koronavírusu

NEWS KŇAZ
Uložiť Uložené

Rovnakou relikviou požehnávali aj v čase prvej vlny koronavírusu, v marci minulého roku.

Generálny vikár Nitrianskej diecézy Peter Brodek dnes z paluby lietadla udeľuje požehnanie celému Slovensku s relikviou Kristovej krvi. Rovnaké požehnanie relikviou udelil Slovensku aj vlani 20. marca, v čase prvej vlny pandémie ochorenia COVID-19.


Nitrianske biskupstvo vyzvalo veriacich, aby sa k požehnaniu duchovne pripojili. „Účinne tak môžu prijať milosti z neho prameniace v záujme ochrany Slovenska a jeho ľudu pred zúriacou pandémiou koronavírusovej infekcie,“ uviedlo biskupstvo.

Odporúčané
Hovorca biskupov Kramara: Ak odborníci odporučia vakcínu proti Covidu-19, cirkev ju podporí (Rozhovor) Hovorca biskupov Kramara: Ak odborníci odporučia vakcínu proti Covidu-19, cirkev ju podporí (Rozhovor) 30. novembra 2020, 9:30


Relikvia Kristovej Krvi je uchovávaná v Bazilike sv. Benedikta opáta v Hronskom Beňadiku. Opátstvo ju dostalo ako dar od kráľa Mateja Korvína I. pri príležitosti posvätenia kostola v roku 1483. Kráľ Matej I. dostal túto relikviu pravdepodobne od pápeža Pavla II. ako poďakovanie za pomoc v boji proti Turkom.

„Od toho času sa úcta k Božej Krvi začala šíriť po celom okolí. Opáti pre relikviu postavili osobitnú kaplnku, ktorú 26. marca 1489 posvätil nitriansky biskup Gregor,“ povedal pred časom hovorca Nitrianskeho biskupstva Tibor Ujlacký.

Lietadlo letí na trase Nitra – Nové Zámky – Levice – Banská Bystrica – Prievidza – Trenčín – Považie – Nitra. Nitrianska diecéza vyzýva veriacich, aby sa duchovne pripojili.

Domov
Zdieľať
Diskusia