Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2021, 15:46
Čas čítania 0:45
Viktor Kniš

Sulík si uťahuje z Matoviča legendárnym meme. SaS nemôže rozbiť koalíciu, aj bez nej by mala dosť poslancov

NEWS IGOR MATOVIČ RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Minister hospodárstva reaguje na slová premiéra Matoviča v relácii Sobotné dialógy. Premiér povedal, že sa k nemu dostalo, že Sulík chce rozbiť koalíciu.

Premiér Igor Matovič dnes v relácii Sobotné dialógy povedal, že na odchode Richarda Sulíka z postu ministra hospodárstva netrvá, pretože by hrozil rozpad koalície. Vyhlásil tiež, že sprostredkovane sa  k nemu dostal odkaz, že ak by na odchod šéfa SaS tlačil, vláda by skutočne mohla padnúť. 

Richar Sulík na Facebooku upozornil, že strana Sloboda a Solidarita má v parlamente len 11 kresiel a jej odchod do opozície by tak pre súčasnú vládu nič neznamenal. „Vylučujem akékoľvek odkazy premiérovi - priame či sprostredkované. Navyše, strana Sloboda a Solidarita nemôže rozbiť koalíciu. Ak by odišla, len klesne počet poslancov z 95 na 82 a vláda aj koalícia by fungovali naďalej,“ uviedol Sulík.

Do komentárov pridal aj krátke video známeho hovorcu policajného zboru, ktorý v minulosti rozšíril hlášku „to mi nevychádza“.

Odporúčané
Matovič: Deti môžu snívať 2 mesiace, že sa dostanú do školy. Rovnako aj reštaurácie, že otvoria Matovič: Deti môžu snívať 2 mesiace, že sa dostanú do školy. Rovnako aj reštaurácie, že otvoria 9. januára 2021, 12:35

Matovič kritizoval Sulíka aj za to, že počas vianočných sviatkov vycestoval na dovolenku do Dubaja. Problémom je, že tam odišiel práve v čase, keď sa na Slovensku zhoršuje pandemická situácia. Premiér zopakoval názor, že práve kvôli predĺženému nákupu antigénových testov na Slovensku zomierajú ľudia na Covid-19 vo väčšom počte.

Predseda vlády vyhlásil, že sa nepatrilo nazvať ministra hospodárstva idiotom a dodal, že Richard Sulík už jeho dôveru stratil.

Richard Sulík
Zdroj: Richard Sulík
Domov
Zdieľať
Diskusia