Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2021, 12:35
Čas čítania 1:07
Viktor Kniš

Matovič: Deti môžu snívať 2 mesiace, že sa dostanú do školy. Rovnako aj reštaurácie, že otvoria

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Igor Matovič v Sobotných dialógoch rádia Slovensko povedal, že sa nepatrilo, aby Richarda Sulíka urážal. Dôveru v neho však stratil.

Podľa Igora Matoviča nás zlyhanie ministerstva hospodárstva stálo približne 2-tisíc ľudských životov. Predseda vlády začal svoju odpoveď v súvislosti s Richardom Sulíkom tým, že skonštatoval, že sa nepatrilo nazvať ministra hospodárstva idiotom. Aj napriek tomu Igor Matovič stratil dôveru v Richarda Sulíka. Povedal to v Sobotných dialógoch rádia Slovensko.

Problematický nákup antigénových testov je podľa premiéra chybou rezortu hospodárstva a v priebehu týždňa zverejní aj „kľúčový dôkaz“. Richarda Sulíka odvolávať nechce, pretože z neho nechce spraviť martýra. Myslí si, že by následne šéf SaS spravil všetko pre to, aby padla vláda. 

Matovič kritizoval Sulíka aj za to, že počas vianočných sviatkov vycestoval na dovolenku do Dubaja. Problémom je, že tam odišiel práve v čase, keď sa na Slovensku zhoršuje pandemická situácia. Premiér opakovane zopakoval názor, že práve kvôli predĺženému nákupu antigénových testov na Slovensku zomierajú ľudia na Covid-19 vo väčšom počte. 

V súvislosti s antigénovým testovaním opäť kritizoval Matovič aj prezidentku Zuzanu Čaputovú, ktorá vyhlásila, že plošné testovanie by nemalo byť povinné, ale dobrovoľné.

Odporúčané
Richard Sulík vynechal 4 rokovania vlády, lebo mal v Dubaji slabý signál Richard Sulík vynechal 4 rokovania vlády, lebo mal v Dubaji slabý signál 9. januára 2021, 10:21

„Deti môžu snívať možno dva mesiace o tom, či sa dostanú do školy,“ vyhlásil premiér. Podľa neho by takú dlhú dobu mohlo trvať, kým znovu budú môcť otvoriť reštaurácie. Podľa Matoviča môžeme len snívať o tom, že sa deti dostanú do škôl, a to aj v súvislosti s novou mutáciou koronavírusu, ktorá sa šíri oveľa rýchlejšie. „Nemôžeme sa hrať na piesočku, že každý okres bude mať svoje pravidielka, lebo máme jeden ekosystém nemocníc,“ dodal premiér. 

Igor Matovič v rádiu Slovensko kritizoval Štefana Harabina, ktorý sa včera zúčastnil pohrebu Milana Lučanského bez rúška. Podľa premiéra však každá pandémia mala aj v minulosti mnohých popieračov, a tak nie je možné vysvetliť vážnosť situácie všetkým. Harabin tvrdí, že k nemu bola polícia zhovievavá. 

Domov
Zdieľať
Diskusia