Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2021, 11:55
Čas čítania 0:42
Viktor Kniš

Harabin bol na pohrebe Lučanského bez rúška a negatívneho testu. Tvrdí, že ho polícia nekontrolovala, lebo ho poznajú

NEWS ŠTEFAN HARABIN
Uložiť Uložené

Štefan Harabin sa zúčastnil poslednej rozlúčky s Milanom Lučanským v Štrbe bez rúška. Tvrdí, že nemal ani negatívny test, lebo policajti sú si vedomí toho, že ho kontrolovať nemohli.

Známy popierač pandémie Štefan Harabin sa včera zúčastnil pohrebu Milana Lučanského bez rúška. Podľa vlastných slov nemal ani negatívny výsledok testu, aj keď Úrad verejného zdravotníctva udelil podmienku, na základe ktorej sa mohli pohrebu zúčastniť len osoby, ktoré majú potvrdenie o negatívnom PCR teste.

Ten nemohol byť starší ako 12 hodín. Podľa informácií prítomných médií pri vstupe do Lučanského rodnej Štrby kontrolovali testy hliadky polície. Pohrebu sa zúčastnil aj bývalý minister vnútra Robert Kaliňák, ktorý práve tieto hliadky kritizoval. 

Odporúčané
FOTO: Slováci ignorujú prísny lockdown, Lučanského si v Bratislave uctili davy ľudí FOTO: Slováci ignorujú prísny lockdown, Lučanského si v Bratislave uctili davy ľudí 8. januára 2021, 15:58

Harabin sa svojím „úspechom“ pochválil ďalším popieračom pandémie na sociálnej sieti. Neúspešný kandidát na prezidenta tvrdí, že ho do obce hliadky pustili bez kontroly, pretože v okrese Poprad v minulosti ako sudca pôsobil a tamojší policajti vedia, že „nikdy neporušil zákon“.

Šíriteľ dezinformácií zároveň tvrdí, že hliadky polície „poznajú platný právny stav a sú si vedomé toho, že v služobnej prísahe deklarovali povinnosť dodržiavať Ústavu a zákony a nie svojvoľné vyhlášky úradníkov.“

Štefan Harabin zverejnil tieto informácie na svojej facebookovej stránke, ich pravdivosť nikto nepotvrdil. Zverejnil aj video, v ktorom podáva rodine ruky, rúško nasadené nemá.

O vyjadrenie sme požiadali hovorcu Prezídia Policajného zboru.

Harabin
Zdroj: Facebook reprofoto
Domov
Zdieľať
Diskusia