Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
8. januára 2021, 6:44
Čas čítania 1:11
Dominik Vetrák

Toto je 10 najsledovanejších seriálov od Netflixu. Do Top 10 sa dostali Bridgerton aj The Queen’s Gambit

FILMY A SERIÁLY NETFLIX TOP 10
Uložiť Uložené

Netflix vydal oficiálne údaje k sledovanosti ich seriálov.

Variety dalo dokopy údaje o sledovanosti a očakávanej sledovanosti seriálov od Netflixu, ktoré vydal samotný streamovací gigant. Dostali sme tak možnosť pozrieť sa na 17 najsledovanejších seriálov (pozrieť sa na ne môžeš tu).

Zaujímavé je, že všetky vyšli v uplynulých 2 rokoch. Môže za to aj fakt, že Netflix od roku 2019 zaznamenáva sledovanosť úplne inak.

Namiesto toho, aby započítal ako diváka každého, kto odpozerá aspoň 70 % z dĺžky epizódy/filmu, vníma ako diváka každého, kto daný program sleduje aspoň 2 minúty. 

Odporúčané
Tip na seriál: Komédia Ramy ťa rozosmeje svojím prístupom k moslimskému životu Tip na seriál: Komédia Ramy ťa rozosmeje svojím prístupom k moslimskému životu 6. januára 2021, 14:12

Údaje o sledovanosti sú teda nejasné, nekompletné, v mnohých prípadoch určite aj irelevantné a zavádzajúce. Nakoniec, kto nevypol nejaký seriál či film od Netflixu už po niekoľkých minútach či desiatkach minút bez toho, aby sa k nemu vrátil?

V každom prípade, tieto čísla nám aspoň napovedajú, aký záujem je o dané seriály a koľko ľudí im aspoň dalo šancu. 

Medzi prvými 17 sú Space Force, posledné série Lucifera, Crown, Ozark či Floor is Lava. Na 10. mieste je Never Have I Ever. Na 9. priečke 2. séria The Umbrella Academy. Ešte viac divákov videlo Ratched, no a prvým seriálom s viac ako 50 miliónmi divákov je reality show Too Hot to Handle. Nasleduje You či The Queen’s Gambit, ktoré je najsledovanejšou minisériou od Netflixu.

Na 4. priečke je Bridgerton. Netflix však len odhaduje, že prvú sériu uvidí v rámci prvých 4 týždňov od premiéry (25. december 2020 – 25. január 2021) až 63 miliónov divákov. The Queen’s Gambit videlo za rovnaký čas 62 miliónov divákov. Bridgerton nakoniec môže skončiť s vyššími, ale aj nižšími číslami sledovanosti. 

Zvyšné 3 miesta sú už tradične obsadené dokumentom Tiger King, Money Heist a vôbec najsledovanejším je stále Zaklínač. 

10. Never Have I Ever – 40 mil. divákov

9. The Umbrella Academy – 43 mil. divákov

8. Ratched – 48 mil. divákov

7. Too Hot To Handle – 51 mil. divákov

6. You – 54 mil. divákov

5. The Queen’s Gambit – 62 mil. divákov

4. Bridgerton – 63 mil. divákov

3. Tiger King – 64 mil. divákov

2. Money Heist – 65 mil. divákov

1. The Witcher – 76 mil. divákov

Domov
Zdieľať
Diskusia