Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. januára 2021, 16:32
Čas čítania 1:24
Tímea Krauszová

Ľuboš Blaha je pozitívny na koronavírus. Tvrdí, že kvôli Matovičovi

NEWS ĽUBOŠ BLAHA
Uložiť Uložené

Oznámil to na Facebooku.

Ľuboš Blaha sa nakazil koronavírusom, oznámil na svojej stránke na Facebooku. Vraj sa to začalo ako chrípka, no test mal pozitívny. Myslí si, že sa nakazil na mimoriadnej schôdzi parlamentu koncom roka 2020 – tá vzbudila vášne po tom, čo hlavný hygienik účasť na schôdzi povolil aj nakazeným poslancom. „Buď Covid dostanete hocikde na ulici aj cez rúško, čo odporuje všetkým odporúčaniam našej slávnej vlády, alebo som to jednoducho dostal v parlamente. Kvôli Matovičovi. Nikde inde som s nakazeným človekom nebol,“ píše v statuse.

V kontakte s nakazenými vraj nebol

„Prvé náznaky nachladnutia som ucítil na Silvestra,“ opisuje Blaha, ako zistil, že má koronavírus. Po niekoľkých dňoch mal pozitívny test a začal zvažovať, kde sa mohol nakaziť. V období Vianoc a krátko pred sviatkami podľa jeho slov dodržiaval všetky opatrenia a minimalizoval kontakty s cudzími ľuďmi.

„Okrem osudného dňa v parlamente som bol iba na pohrebe svojho otca, kde bolo dokopy 10 ľudí a všetci sú buď negatívni alebo chorobu prekonali a nie sú teda infekční. Overoval som.“ Osudným dňom nazýva mimoriadnu schôdzu parlamentu, na ktorej hlavný hygienik Ján Mikas povolil účasť aj poslancom, ktorí už boli nakazení. Oddelili ich provizórne – fóliou – ktorú neskôr kotlebovci strhli.

Domov
Zdieľať
Diskusia