Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. decembra 2020, 14:16
Čas čítania 1:02
Adam Novosad

V parlamente nainštalovali pre poslancov s covidom fóliu. Kotlebovci ju mali pred začiatkom rokovania roztrhať

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

V parlamente dnes hlasujú o predĺžení núdzového stavu.

V Národnej rade Slovenskej republiky sa dnes stretávajú poslanci, aby predĺžili núdzový stav končiaci už zajtra 29. decembra. Obrovskú kontroverziu vyvolala náhla zmena vyhlášky zo strany hlavného hygienika, ktorý umožnil príchod do parlamentu aj poslancom pozitívne testovaným na koronavírus.

Vládnu koalíciu za to nekritizovali len opozičné strany, ale dokonca aj vlastní poslanci. Problém je v tom, že ak by hygienik vyhláškou neumožnil prísť nakazeným poslancom do parlamentu, vláda by nemala na zmenu ústavy dosť hlasov. 

Napokon schôdza netrvala ani 25 minút, keď poslanci schválili zmenu ústavného zákona. Vďaka nej je možné opakovane predlžovať trvanie núdzového stavu o 40 dní. 

Odporúčané
Poslanci s koronavírusom môžu ísť do parlamentu. Hlavný hygienik upravil vyhlášku, aby pomohol vláde predĺžiť núdzový stav Poslanci s koronavírusom môžu ísť do parlamentu. Hlavný hygienik upravil vyhlášku, aby pomohol vláde predĺžiť núdzový stav 28. decembra 2020, 8:36

Národná rada z preventívnych dôvodov pristúpila k viacerým hygienickým opatreniam, ktorým chce zabrániť akémukoľvek riziku šírenia nákazy medzi poslancami. Ochrannú fóliu však podľa poslanca OĽaNO Andreja Stančíka roztrhali poslanci strany ĽSNS. Národná rada ju do začiatku schôdze stihla urýchlene opraviť, a tak sa mohla krátko po 14:00 začať.

Domov
Zdieľať
Diskusia