Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2021, 19:30
Čas čítania 2:01
Dominik Vetrák

Recenzia: 3. séria Cobra Kai je od čias Stranger Things najlepším seriálom na nekontrolovateľné pozeranie

FILMY A SERIÁLY COBRA KAI
Uložiť Uložené

Cobra Kai je späť. Ak máš rád zábavné seriály, ktoré ťa namotajú, mal by si zbystriť pozornosť.

Cobra Kai sa po 2 sériách na (dnes už neexistujúcom) Youtube Red dostalo na Netflix. Streamovací gigant rovno objednal ďalšie dve série (zdá sa, že sa ich celkovo dočkáme 6), no a medzitým seriál nabral množstvo fanúšikov. A to vrátane nás. Ako sme ťa už stihli informovať aj v tomto článku, ide o naozaj vydarený televízny návrat k legendárnej filmovej sérii Karate Kid. 

Ak si Cobra Kai videl, nezabudni mu dať hodnotenie v našej databáze a pokojne zanechaj svoju recenziu v profile seriálu.

Dej Cobra Kai sa odohráva 30 rokov od filmových udalostí. Daniel LaRusso žije usporiadaným životom úspešného podnikateľa a má vlastnú rodinu. Ako víťaz turnaja karate spred 30 rokov je v komunite rešpektovaným človekom.

Na strane druhej je Johnny Lawrence, ktorý sa neúspešne pretĺka životom, pije a svoj rodinný život pokašľal, keď sa odcudzil vlastnému synovi. Seriál sleduje ich životy a to, ako si v súčasnosti vedú. 

3. séria začína po veľkej bitke z konca poslednej série. Jej aktéri musia niesť vážne následky, no ťažko to zvládajú aj ich senseiovia. Miguel sa musí prebudiť z kómy, Robby uteká pred políciou a Sam bojuje s posttraumatickou stresovou poruchou. 

Odporúčané
10 najlepších seriálov roka 2020 10 najlepších seriálov roka 2020 2. januára 2021, 9:39

Dej Cobra Kai je aj naďalej celkom predvídateľný. Minule sme celý seriál vychválili, no má aj negatívne stránky, ktoré sú v 3. sérii nesmierne cítiť. Dej a scenár sú miestami veľmi hlúpe. Scenáristi menia správanie postáv o 180 stupňov v každej 3. epizóde podľa toho, ako sa im to najviac hodí.

Nielenže sa postavy správajú úplne inak ako doteraz, oni aj úplne inak vystupujú, strácajú IQ a častokrát ich činy vôbec nedávajú zmysel. Tvorcovia si asi povedali, že z hľadiska scenára pripravia guilty pleasure (keď divák vie, že objektívne je niečo zlé, no aj napriek tomu si to užíva) a zamerajú sa na ostatné kvality.

A tých je aj v 3. sérii požehnane. Herci sú niekedy stále nemotorní, po kúskoch sa s každou ďalšou sériou zlepšujú. Scenáristi stále dokážu pobaviť skvelými vtipmi a situačným humorom, no a dobre sa pozerá aj na samotné karate a jednotlivé súboje, hoci miestami už ide do tuhého a v seriáli sa začínajú množiť seriózne zranenia. 

Cobra Kai
Zdroj: Netflix

Nové diely sú plné nostalgie, keďže sa vrátilo viacero významných postáv z filmov. Tvorcovia vedia, čo divákov na seriáli baví a naplno to využívajú. Postavy a vzťahy medzi nimi ťa uchvátia natoľko, že sa od Netflixu nebudeš vedieť odtrhnúť. Aj preto sme 3. sériu pozreli celú hneď v prvý deň premiéry. Sledovanie Cobra Kai je totiž neuveriteľne návykové. Naposledy sme niečo takéto zažili pri prvých dvoch sériách Stranger Things. 

Odporúčané
RECENZIA: 5. séria Cobra Kai (Netflix) RECENZIA: 5. séria Cobra Kai (Netflix) 14. septembra 2022, 15:30

Cobra Kai je vtipný seriál, ktorý sa občas snaží zapracovať do svojho nostalgického príbehu aj seriózne témy (rodičovstvo, zmierenie sa s minulosťou, PTSD...). Zamiluješ si postavy a od seriálu sa nebudeš vedieť odtrhnúť. Zamrzí akurát spomínaný scenár a desiatky scenáristických barličiek, vďaka ktorým si tvorcovia s postavami a dejom robia čo chcú.

Donekonečna vytvárajú nereálne a umelo vytvorené konflikty, len aby sa mali od čoho odraziť. Zároveň to ale znamená, že seriál neskončí po 2-3 sériách. V konečnom dôsledku im to teda odpúšťame, keďže Cobra Kai máme nesmierne radi. A vôbec nevadí, ak si nevidel filmy zo série Karate Kid. Namotáš sa aj tak. 7.5/10.

Cobra Kai
Zdroj: Netflix
Domov
Zdieľať
Diskusia