Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2021, 13:05
Čas čítania 0:39
Viktor Kniš

V Nitre zavádzajú ešte prísnejší lockdown ako na zvyšku Slovenska

NEWS
Uložiť Uložené

Nitra je najhoršie postihnutým okresom na Slovensku.

Nitra čoskoro sprísni protipandemické opatrenia, informujú TV Noviny, ktorým sa podarilo zistiť, na akých opatreniach sa dohodli regionálni hygienici s vedením mesta. Nitra je najhoršie postihnutým okresom na Slovensku, pred nemocnicu museli v meste postaviť chladiaci príves. Okresný krízový štáb navrhol ústrednému štábu viacero sprísnení opatrení.

Podľa TV Noviny mesto zavedie obmedzenie v prevádzkach, ktoré majú povolenie byť otvorené, nie na 15 metrov štvorcových, ale na 25 metrov štvorcových pre jednu osobu. Znamená to, že sa počet osôb v obchodoch výrazne zníži.

Do škôlok môžu chodiť iba deti ľudí, ktorí pracujú v prvej línii a v kritickej infraštruktúre. Meniť sa bude aj pracovný režim – zamestnávatelia musia nariadiť home office, ak to povoľuje ich povaha práce. V pláne je aj častejšie pretestovanie pracovníkov fabrík. 

Odporúčané
VEĽKÝ PREHĽAD ZÁKAZOV: Ako vyzerá tvrdý lockdown na Slovensku? VEĽKÝ PREHĽAD ZÁKAZOV: Ako vyzerá tvrdý lockdown na Slovensku? 1. januára 2021, 10:32

Podľa primátora v okrese Nitra prichádza do úvahy aj úplný lockdown. „Potrebujeme zavrieť celý okres, nestačí, ak zavrieme len mesto,“ vyhlásil Marek Hattas. Zo spádovej nemocnice v Nitre už prevážajú pacientov do iných nemocníc. Troch na pľúcnej ventilácii previezli včera, ďalšie prevozy sú ešte v pláne. 

Domov
Zdieľať
Diskusia