Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. decembra 2020, 13:13
Čas čítania 1:05
Viktor Kniš

Slovensko bolo za Roberta Fica mafiánsko-oligarchistickým štátom, hovorí šéf SIS

NEWS VLADIMÍR PČOLINSKÝ
Uložiť Uložené

Riaditeľ Slovenskej informačnej služby Vladimír Pčolinský

Podľa šéfa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského bola krajina za vlády Roberta Fica štátom, ktorý mala v moci mafia v spolupráci s oligarchami. Povedal to v rozhovore pre portál Aktuality.sk„Slovensko bolo takým mafiánsko-oligarchistickým štátom, ale máme nádej, že sa to zmení,“ uviedol Pčolinský s tým, že „nepredpokladá, že bol Robert Fico po celý čas v postavení premiéra hluchý a slepý.“

Riaditeľ SIS potvrdil slová exprezidenta Andreja Kisku, ktorý vyhlásenia o mafiánskom štáte prezentoval ešte v čase, keď bol vo funkcii hlavy štátu. 

Pčolinský sa nechcel vyjadriť k tomu, či má Robert Fico okrem politickej zodpovednosti aj trestnoprávnu. „K tomu sa neviem vyjadriť. To musia vyšetriť orgány činné v trestnom konaní. Potom budeme múdrejší. Po hlavnom pojednávaní, ktoré keď bude, tak potom to bude pomerne jasné. Nechcem o tom špekulovať, pretože my nie sme orgán, ktorý slúži na zabezpečovanie dôkazov pre orgány činné v trestnom konaní. Nám zo zákona nevyplýva takáto úloha,“ dodal k téme mafie vo vrcholovej politike. 

Tieto podozrenia odhalila najmä akcia Očistec, v rámci ktorej NAKA zadržala bývalé vedenie policajného zboru. Exfunkcionári sú obvinení z pôsobenia v zločineckej organizovanej skupine, ktorú mal riadiť podnikateľ Norbert Bödör. Aj Robert Fico prednedávnom priznal, že oligarcha chodil do centrály Smeru, riešiť však mali len technické zabezpečenie budovy. 

Domov
Zdieľať
Diskusia