Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. decembra 2020, 7:24
Čas čítania 0:38
Viktor Kniš

Vatikán považuje za morálne prijateľné, že vakcíny proti Covid-19 používajú bunky z potratených plodov

NEWS PÁPEŽ VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Katolícka cirkev vyzýva veriacich, aby sa dali zaočkovať.

Katolícka cirkev vydala oficiálne stanovisko, v ktorom uvádza, že je morálne akceptovateľné dať sa zaočkovať vakcínou proti koronavírusu. Spravila tak v reakcii na širiace sa konšpirácie o tom, že očkovacia látka nie je bezpečná, informuje CNN

Podľa Vatikánu je v poriadku, keď vedci používajú pri vývoji vakcíny materiál z buniek odvodených z potratených plodov. Automaticky to totiž neznamená, že by sa podieľali na zvyšovani interrupcií. 

„Vzhľadom na naliehavosť tejto krízy, nedostatok dostupných alternatívnych vakcín a skutočnosti, že spojenie medzi potratom, ktorý nastal pred desaťročiami, a prijatím dnes vyrobenej vakcíny je vzdialené, je morálne akceptovateľné sa za týchto okolností očkovať novými vakcínami COVID-19,“ uvádza sa v stanovisku Vatikánu. 

Odporúčané
Nový rekord: Na Slovensku pribudlo za jediný deň skoro 10-tisíc nakazených koronavírusom Nový rekord: Na Slovensku pribudlo za jediný deň skoro 10-tisíc nakazených koronavírusom 22. decembra 2020, 10:01

Internetom sa šíri viacero nepravdivých informácií o vakcínach, ktoré vyvracia ministerstvo zdravotníctva. „Riziká existujú, ale sú menšie, ako keď vás uštipne komár. A sú rádovo menšie v porovnaní s mamutími benefitmi, ktoré nám vakcíny prinášajú, pretože nám umožnia postupný návrat do normálneho spôsobu života, na aký sme zvyknutí a na aký sa tešíme,“ uvádza rezort na sociálnych sieťach. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ministerstvo zdravotníctva SR (@ministerstvo_zdravotnictva_sr)

Domov
Zdieľať
Diskusia