Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. decembra 2020, 17:08
Čas čítania 0:50
Miriam Rumanková

Kontrola ministerstva potvrdila, že zranenia policajného exprezidenta Milana Lučanského nezavinila cudzia osoba

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

„Žiadna z informácií prezentovaná médiami k okolnostiam vzniku poranenia nebola potvrdená,“ povedal hovorca Ministerstva spravodlivosti Peter Bubla.

K zraneniu obvineného bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského došlo bez zavinenia inej osoby. Potvrdila to kontrola na základe poverenia ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej. Z kontroly vyplýva, že postup Zboru väzenskej a justičnej stráže bol v tejto súvislosti adekvátny a zákonný. 


Kontrola podľa hovorcu Ministerstva spravodlivosti Petra Bubla vyhodnotila všetky relevantné záznamy z Ústavu na výkon väzby Prešov vrátane kamerového záznamu a ďalšie informácie získané priamo v Nemocnici pre obvinených a odsúdených v Trenčíne od ošetrujúceho lekára a samotného obvineného.

Odporúčané
Aktualizované: Bývalý policajný prezident Milan Lučanský sa chcel údajne vo väzbe obesiť Aktualizované: Bývalý policajný prezident Milan Lučanský sa chcel údajne vo väzbe obesiť 12. decembra 2020, 14:07


Výsledok kontroly potvrdil, že k zraneniu obvineného Milana Lučanského došlo bez zavinenia inej osoby. „Žiadna z informácií prezentovaná médiami k okolnostiam vzniku poranenia (napadnutie), rozsahu poranení (krvácanie do mozgu, viacnásobná zlomenina nadočnicového oblúka, opakovaná resuscitácia, oko mimo očnej jamky, 11-hodinová operácia) nebola potvrdená, respektíve bola vyvrátená,“  dodal Bubla.


Kontrolu vykonala štvorčlenná kontrolná skupina poverených zamestnancov ministerstva spravodlivosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia