Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. decembra 2020, 12:30
Čas čítania 8:03
Daniel Mikolášik

Víťazka Farmy Xénia: Z výhry 75 000 € mi zostane menej ako polovica. Dohodli sme sa, že sa rozdelím s finalistami (Rozhovor)

Víťazka Farmy Xénia: Z výhry 75 000 € mi zostane menej ako polovica. Dohodli sme sa, že sa rozdelím s finalistami (Rozhovor)
Zdroj: Xénia Gregušová (archív)
REFRESHER FARMA XÉNIA GREGUŠOVÁ
Uložiť Uložené

Prvé diely boli plné stereotypov, aby to bolo zaujímavé pre diváka. Hlavná myšlienka však bola neškatuľkovať ľudí, hovorí v rozhovore Xénia Gregušová, víťazka Farmy mesto vs. dedina.

Len pred pár dňami spoznala 12. séria reality šou Farma mesto vs. dedina svojej víťazky. Stala sa ňou 21-ročná Xénia Gregušová zo Žiliny, známa tiež ako finalistka Miss Universe Slovakia 2018.

V súťaži účinkovala na strane mešťanov. Do Farmy sa prihlásila preto, aby si to vyskúšala, ale tiež aby si mohla otvoriť tanečné štúdio. Výhru 75 000 € má však v pláne rozdeliť. „Dohodli sme sa na tom ešte pred finále, aby sme do toho nešli s takým stresom a aby každý z nás z toho niečo mal a tým pádom sme si to finále aj viac užili,“ prezrádza v rozhovore.

So Xéniou sme sa rozprávali aj o tom, či je podľa nej Farma plná stereotypov a predsudkov, čo urobí s výhrou, koľko počas súťaže pribrala, či je pravda, že sa súťažiaci riadia podľa pripravených scenárov a že čo niektoré situácie nafingované, ale aj o jej Instagrame a či si už zarába ako influencerka.

V tomto článku si prečítaš:
  • Aký má názor na to, že prvé diely Farmy boli prvé predsudkov a stereotypov
  • Prečo mnohí súťažiaci rozmýšľajú iracionálne a netakticky
  • Čo bolo pre ňu na Farme najdrsnejšie
  • Čo má v pláne urobiť s výhrou
  • Či je pravda, že sa riadia podľa scenárov
  • Prečo mala v istých chvíľach až slzy na krajíčku
  • Či jej neprekáža koncept Farmy založený na rovnakých osobnostiach každú sezónu
FarmaXénia Gregušovávíťazka Farmy
Zdroj: Xénia Gregušová (archív)

Aký bol tvoj zámer prihlásiť sa na Farmu?

Ja som úprimne ani tento rok nemala v pláne ísť. Ja som sa totiž prihlasovala na minuloročnú Farmu Západ vs. Východ. Mala som akurát čerstvo po skončení strednej školy, tak mi napadlo, že by to mohla byť fajn skúsenosť. Vtedy už ale bolo neskoro, dokonca v telke vysielali už aj upútavky.

Odporúčané
Víťazka Farmy Lucia Gašparíková: Za správanie k Adamovi sa hanbím. Za jednou vecou si však stojím (Rozhovor) Víťazka Farmy Lucia Gašparíková: Za správanie k Adamovi sa hanbím. Za jednou vecou si však stojím (Rozhovor) 21. decembra 2023, 10:30

Tento rok sa mi oni sami ozvali, že evidujú moju prihlášku z minulého roka, a že ak mám stále záujem, mám prísť na kasting. Padlo to vhod, keďže tento rok bola korona, všetko sa pozatváralo, čiže som ani nikde nepracovala a nemala som čo robiť. Chcela som si to vyskúšať na vlastnej koži, lebo doteraz som to vždy pozerala len v telke.

Takže to bola skôr náhoda.

Áno. Inak by som si tento rok ani neposlala prihlášku, vôbec som nad tým nerozmýšľala.

Odporúčané
Striptér Henrik: Keď tancujem na rozlúčke so slobodou, je bežné, že mi opitá nevesta po vystúpení navrhne sex (Rozhovor) Striptér Henrik: Keď tancujem na rozlúčke so slobodou, je bežné, že mi opitá nevesta po vystúpení navrhne sex (Rozhovor) 29. novembra 2020, 12:30


Ako hodnotíš túto skúsenosť s odstupom času?

Som veľmi rada, že som si to vyskúšala. Nemám rada, keď ľudia kritizujú Farmu, a pritom si to nikdy nevyskúšali a nevedia, aké to je. Vidia len 45-minútový zostrih z celého dňa. Účasť vo Farme mi určite dala veľa. Už len tým, že som si uvedomila, že za tých 24 hodín sa dá toho urobiť naozaj veľa. To, čo som tam stihla za deň, by mi v reálnom živote trvalo týždeň (smiech). A naučilo ma to aj komunikovať s ľuďmi, predsa len nás tam bolo 20 a každý s úplne inou povahou.


Máš to už za sebou, vieš čo to obnáša a aké je to zažiť Farmu na vlastnej koži. Keby si mala tieto skúsenosti a informácie aj v čase, keď si sa do šou ešte len prihlasovala, šla by si do toho znovu?

Áno, určite, bez váhania. Aj budúci rok by som sa prihlásila, keby sa to dalo (smiech).

Odbočila si ale od zámeru, prečo si sa prihlásila. Bolo to pre peniaze, kvôli novým followerom, alebo si si to chcela len vyskúšať?

Úplne úprimne môžem povedať, že som ani nepočítala s tým, že by som vyhrala. Až potom, keď som už bola čoraz bližšie k finále, tým viac som chcela vyhrať, pretože to bolo už na dosah. Do Farmy som ale šla preto, aby som si to vyskúšala, ale tiež trochu zviditeľnila, čo by mi pomohlo v mojej tanečnej kariére. Chcela by som si totiž niekedy založiť vlastné tanečné štúdio a keď máš viac followerov, tak je väčšia pravdepodobnosť, že budeš mať aj viac klientov.

Vzhľadom na to, že farma sa nachádza hneď vedľa jazera, bolo tam neskutočne veľa komárov. Keď som išla večer kydať hnoj na päť minút, vrátila som sa asi so šesťdesiatimi štípancami.

Ako dlho tancuješ?

Od šiestich rokov.

A aký štýl?

Ja som si prešla všetkým možným. Aktuálne tancujem v skupine Vivas Dance Group a tam je prevažne latino. Ale učila som aj na tanečnej škole, kde som s deťmi tancovala hip-hop, dancehall a reggaeton.

FarmaXénia Gregušovávíťazka Farmy
Zdroj: Xénia Gregušová (archív)

Takže tancom sa chceš v budúcnosti aj živiť?

Áno, je to môj sen odmalička.


Čo bolo pre teba osobne na Farme najdrsnejšie?

Obdobie komárov. Vzhľadom na to, že farma sa nachádza hneď vedľa jazera, bolo ich tam neskutočne veľa. Keď som išla večer kydať hnoj na päť minút, vrátila som sa asi so šesťdesiatimi štípancami. A ja som na nich ešte aj alergická, čiže mi to napuchlo a vyzerala som, akoby som mala po celom tele malé nádory. Priznám sa, že neraz som mala už slzy na krajíčku.

Odporúčané
Influencerka Cynthia: Médiá ma označujú za Separovu novú frajerku, v skutočnosti sme sa videli len raz (Rozhovor) Influencerka Cynthia: Médiá ma označujú za Separovu novú frajerku, v skutočnosti sme sa videli len raz (Rozhovor) 7. decembra 2020, 9:30

 
Henrik nám pred nedávnom v rozhovore povedal, že preňho aj nedostatok sexu. Bolo to tak aj v tvojom prípade?(Smiech). Toto u mňa vôbec neplatilo. 
 
Nevadí ti koncept Farmy, ktorá je každým rokom rovnaká? Vždy sa tam nájde nejaký svalovec, žena s umelými prsiami a perami, jednoduchší človek, agresor atď.

Nie, pretože si myslím, že je to pre diváka zaujímavé. Keby tam takíto ľudia neboli, tak by to možno bolo pre ľudí nudné. Preto sa televízia snaží vybrať z každého rožka troška. A potom sa v podstate nenudíme ani my, čo sme na farme, keď nás je tam toľko rôznych ľudí.

Všetci traja finalisti sme sa dohodli na tom, že výherca si zoberie polovicu a druhú polovicu si rozdelia zvyšní dvaja.

Aký typ farmárky si bola ty vychádzajúc z tohto konceptu?

Hmm. To netuším. Asi by som sa nijako nekategorizovala.


Avizovala si, že sa máš v pláne s výhrou rozdeliť aj s dvomi finalistami. Koľko im daruješ?

My sme sa na tom dohodli ešte pred finále, aby sme do toho nešli s takým stresom a aby každý z nás z toho niečo mal a tým pádom sme si to finále aj viac užili. Dohodli sme sa na tom, že výherca si zoberie polovicu a druhú polovicu si rozdelia zvyšní dvaja.

FarmaXénia Gregušovávíťazka Farmy
Zdroj: Xénia Gregušová (archív)

 
Koľko ti teda zostane aj po zdanení?

To popravde ani neviem. Malo by to byť okolo 30-tisíc.

Odporúčané
Korny Korona: V posteli som mal vyše 500 žien, Pilsnerka kefuje najlepšie. Nepamätám si deň, kedy som nemal sex (Rozhovor) Korny Korona: V posteli som mal vyše 500 žien, Pilsnerka kefuje najlepšie. Nepamätám si deň, kedy som nemal sex (Rozhovor) 11. októbra 2020, 16:40


Čo máš v pláne urobiť s tými peniazmi?

Vzhľadom na aktuálnu pandemickú situáciu, kedy je celý život pozastavený a všetko je pozatvárané, tak to zatiaľ asi nebudem nijako investovať. Ale neskôr by som si chcela otvoriť to spomínané tanečné štúdio. Ale neviem ti povedať, čo bude. Ja dosť často mením názory.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 92599 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Koľko na Farme pribrala a koľko sa jej už podarilo zhodiť naspäť
  • Či jej neprekážalo, že jej brat mal celú jej účasť na Farme prístup do súkromných konverzácií
  • Čo si myslí o Norovej taktike zobrať si do duelu silného hráča len na základe vzťahov
  • Či je Farma ešte stále taká drsná, ako sa v televízii vykresľovala kedysi
  • Či si už zarába ako influencerka
Domov
Zdieľať
Diskusia