Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. decembra 2020, 8:52
Čas čítania 0:59
Adam Novosad

Vláda chystá tvrdý lockdown so zákazom vychádzania. Sulík tvrdí, že by nemal prísť skôr ako 21. decembra

NEWS LOCKDOWN RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Richard Sulík sa pred rokovaním vlády pristavil pri novinároch, ktorým odpovedal na pár otázok.

Vláda dnes od 8:00 rozhoduje o tom, ako budú v roku 2020 vyzerať na Slovensku vianočné sviatky. Epidemiologická situácia sa naďalej zhoršuje, a tak vedci aj s prezidentkou žiadajú vládu, aby nastolila tvrdý lockdown. V pondelok sa vláda na opatreniach nezhodla, a tak verejnosť netrpezlivo očakáva záväzné opatrenia na dnešnom zasadnutí.

Krátko pred rokovaním vlády sa pri novinároch pristavil minister hospodárstva Richard Sulík. Ten sa v minulosti dostal viackrát do konfliktu s Igorom Matovičom, keď mu v súvislosti s opatreniami proti koronavírusu protirečil. Tentokrát potvrdil, že vláda nechce miasť obyvateľstvo. 

Odporúčané
Fico: Vláda nesmie cez Vianoce pretrhnúť rodinné väzby príliš prísnymi opatreniami. Stratila akúkoľvek autoritu u ľudí Fico: Vláda nesmie cez Vianoce pretrhnúť rodinné väzby príliš prísnymi opatreniami. Stratila akúkoľvek autoritu u ľudí 16. decembra 2020, 8:37

„Keď sme sa už dohodli na 21. decembri, nemalo by to byť skôr, lebo naženieme všetkých ľudí do obchodov,“ povedal pred médiami. V rámci tvrdého lockdownu, ktorý nás podľa jeho slov zrejme čaká od najbližšieho pondelka, bude platiť aj niekoľko výnimiek. Sulík odhadol, že ich bude dohromady okolo pätnásť, jednou z nich budú aj takzvané bubliny.

Domov
Zdieľať
Diskusia