Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. januára 2021, 14:29
Čas čítania 3:42
Richard Balog

Prekvapivé, ale taktiež bizarné módne momenty v roku 2020: Philipp Plein urazil pozostalých Kobeho Bryanta či videohra Balenciaga

Prekvapivé, ale taktiež bizarné módne momenty v roku 2020: Philipp Plein urazil pozostalých Kobeho Bryanta či videohra Balenciaga
Zdroj: Pixabay, Balenciaga, StockX & AP Photo / Michael Wyke
MÓDA MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

Móda nemá absolútne žiadne limity a nasledujúce riadky sú toho jasným dôkazom.

Nosnou témou roku 2020 je bez akýchkoľvek pochybností pandémia koronavírusu, ktorá do veľkej miery ovplyvnila, respektíve ovplyvní aj módny priemysel. V uplynulých 12 mesiacoch sa tak mnohé značky snažili až príliš zaujať a svojimi kampaňami, dizajnmi jednotlivých kúskov, alebo nevhodnými spoluprácami, urobili krok vedľa. Častokrát zaujímavé, ale tiež bizarné momenty sme zhrnuli v nasledujúcich riadkoch. 

Už tradične nechýbajú excesy Kanyeho Westa, bláznivé návrhy Ricka Owensa a jeho manželky Michele, ale svoju chvíľku slávy si (veríme) vyčerpali aj šľapky Crocs™, ktorým svoje meno prepožičali Justin Bieber či Post Malone. 

Názory prezentované v tomto článku nie sú názormi celej redakcie
Odporúčané
Nike Dunk: Tenisky, ktorým patrilo uplynulých 12 mesiacov   Nike Dunk: Tenisky, ktorým patrilo uplynulých 12 mesiacov 7. decembra 2020, 14:57

Philipp Plein patrí medzi najkontroverznejšie postavy módneho priemyslu už od začiatku svojej kariéry. V roku 2020 si nemecký dizajnér opätovne vyslúžil hneď niekoľko obvinení z kopírovania, avšak najväčším krokom vedľa bola prehliadka kolekcie jeseň/zima 2020 v Miláne. 

Najbizarnejšie módne momenty v roku 2020
Zdroj: Philipp Plein

Hlavnou témou kolekcie s názvom #NOLIMIT$ bolo uctenie si pamiatky zosnulého basketbalistu Kobeho Bryanta. Jednotlivé kúsky zahalené do farieb klubu Los Angeles Lakers síce boli vrcholom nevkusu, najviac nás však prekvapila helikoptéra na móle. Legendárny hráč s číslom 24 na chrbte totiž tragicky zahynul práve pri páde helikoptéry v Calabasas a  Philipp vôbec nebral ohľad na blízku rodinu športovej hviezdy a ostatných pozostalých.  


Kanye West vzbudzoval vášne aj v uplynulých 12 mesiacoch, pričom najväčšiu vlnu nenávistných komentárov si vyslúžil kvôli teniskám Yeezy Boost v2. Jednotlivé farebné prevedenia totiž pomenoval „Israfil“ a „Asriel“, čo sú anjeli hudby, respektíve smrti v Islame. 

Oznámenie spoločnosti adidas Originals sa stretlo s veľkou kritikou, a to nielen zo strany moslimov. Obe strany vraj verejne zosmiešňujú a urážajú Islam. V danom prípade síce nestojíme na žiadnej strane, marketingovému tímu adidas a Kanyemu odporúčame neutrálnejšie názvy, kvôli ktorým nebudú pod paľbou.  

Najbizarnejšie módne momenty v roku 2020
Zdroj: adidas Originals
Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 92145 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorá obuv bola jedným z najväčších fenoménov tohto roku

  • Ktorý módny dom predstavil vlastnú videohru

  • V akom bláznivom outfite prišla na Brit Awards 2020 speváčka Lizzo 

  • Ktorý módny dom skopíroval dizajn tenisiek Nike Air Max 270 

  • Na aký typ džínsov by sme najradšej ihneď zabudli 

Domov
Zdieľať
Diskusia