Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. decembra 2020, 6:51
Čas čítania 0:44
Miriam Rumanková

Laureátka Nobelovej ceny za mier upozornila na zvýšené obchodovanie so ženami počas pandémiu koronavírusu

NEWS OBCHODOVANIE S ĽUĎMI
Uložiť Uložené

Nadia Muradová je jednou z tisícok žien a dievčat, ktoré extrémisti Islamského štátu v roku 2014 uväznili a nútili k sexuálnemu otroctvu.

Nadia Muradová je jednou z tisícok žien a dievčat, ktoré extrémisti Islamského štátu v roku 2014 uväznili a nútili k sexuálnemu otroctvu. Mamu a šiestich bratov 27-ročnej aktivistky zabili bojovníci IS.

Laureátka Nobelovej ceny za mier na online stretnutí OSN v pondelok vyhlásila, že pandémia ochorenia COVID-19 posilnila obchodovanie so ženami a zhoršila aj násilie voči ženám.

Lockdowny a cestovné obmedzenia zavedené vládami štátov na spomalenie šírenia koronavírusu majú podľa nej negatívne následky na ženy po celom svete a dodala, že mnohé krajiny dokonca hlásia nárast domáceho násilia.

Odporúčané
12 hodín ju znásilňovali a bili. Video sa neskôr zjavilo na PornHube, stránka však prosby 14-ročného dievčaťa ignorovala 12 hodín ju znásilňovali a bili. Video sa neskôr zjavilo na PornHube, stránka však prosby 14-ročného dievčaťa ignorovala 31. júla 2020, 12:18

Nadiu Muradovú spolu s jej dvomi sestrami a ďalšími 150 ženami odvliekli v roku 2014 bojovníci Islamského štátu z ich dedín do mesta Mosul a niekoľko mesiacov ich zneužívali ako sexuálne otrokyne. V novembri 2014 sa žene vďaka pomoci jednej mosulskej rodiny podarilo utiecť a neskôr sa dostala do nemeckého Stuttgartu, kde našla útočisko. 

V decembri 2015 prehovorila v Bezpečnostnej rade OSN o útoku na Jezídov, požiadala pritom o ich ochranu a zastavenie genocídy. Nadiu Muradovú zastupovala právnička Amala Clooney.

Domov
Zdieľať
Diskusia