Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. novembra 2020, 17:27
Čas čítania 1:22
Daniel Mikolášik

V Tatrách vytvorili veľkolepú ľadovú repliku chrámu v Petrohrade. 12-metrová stavba pozostáva z 225 ton ľadu

ZAUJÍMAVOSTI VYSOKÉ TATRY
Uložiť Uložené

Najväčšiu atrakciu zimnej sezóny v Tatrách otvoria už tento piatok.

Tatranský ľadový dóm sa nachádza na Hrebienku vo Vysokých Tatrách a každý rok mení svoj vzhľad. Minulý rok napríklad niesol podobu Katedrály Notre Dame, známej aj ako Chrám Matky Božej v Paríži. Počas nasledujúcej zimy bude opäť veľkolepý. Tentokrát je však inšpirovaný Chrámom Kristovho vzkriesenia v Petrohrade.

Odporúčané
Najväčší rebel v dejinách maliarstva. Caravaggiovo dielo bolo škandalózne práve tak ako jeho život Najväčší rebel v dejinách maliarstva. Caravaggiovo dielo bolo škandalózne práve tak ako jeho život 30. októbra 2020, 10:15

Výnimočná zimná tatranská atrakcia z ľadu je vysoká 12 metrov a pozostáva z 1 880 kusov ľadových blokov, ktoré spolu vážia 225 ton. Ide konkrétne o ôsmu sezónu v poradí, kedy na Hrebienku vyrástol Tatranský ľadový dóm. Jeho autorom je Slovák Adam Bakoš. Na stavbe sa podieľali aj ďalší sochári z Česka a Slovenska.

Domov
Zdieľať
Diskusia