Tradičná slovenská a bratislavská kuchyňa je dnes v Bratislave v kurze, siaha po nej dokonca čoraz viac fine-dining podnikov. Jeden z prvých šéfkuchárov, ktorí ju tu začali variť, je Peter Slačka z Barozy.
Odoberaj zadarmo na: Spotify, Apple podcasty, Google podcasty
Čo sú podcasty a ako ich počúvať? Dozvieš sa tu
Sleduj Podgast na Refresheri
- Prečo sú Petrove najobľúbenejšie ingrediencie zelenina
- Z ktorého Čojeho postu ho nedávno skoro trafil šľak
- Čo ho baví na slovenskom jedle a čo vôbec za slovenské jedlo považuje
Peter Slačka je šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Baroza, ktorá patrí medzi najlepšie v Bratislave. Pobudol vo svete, okrem Nemecka a Rakúska aj v Sydney, no patril medzi prvých na Slovensku, ktorý začali tvrdohlavo raziť spojenie fine diningu s tradičnou slovenskou kuchyňou ešte predtým, než to začalo byť cool.
Podgast je podcast, ktorý vychádza každú stredu a pre Refresher ho tvorí foodbloger Čoje. Volá si doň zaujímavých hostí, s ktorými sa pustia do reči bez osnov a pravidiel. Začnú o jedle a skončia pri hocičom, na čo majú chuť. Dajte Podgastu odber na platforme, na ktorej počúvate podcasty a hudbu. Neujde vám žiadna časť s parádnymi hosťami nielen z oblasti gastronómie.