Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. novembra 2020, 17:01
Čas čítania 3:22
Marián Mauik Biel

Zlacneli Motorola aj iRobot, Google fotky už nebudú zdarma. V tech svete sa menili ceny

TECH GOOGLE
Uložiť Uložené

Za posledné hodiny sa zhodou okolností tri firmy rozhodli o zmenu cien pri zaujímavých produktoch. Nie všetky potešia.

Najprv tu zlú správu alebo dve dobré? V priebehu posledných hodín sa Motorola rozhodla výrazne zlacnieť svoju vlajkovú loď, iRobot zas pri príležitosti 30. výročia založenia firmy ponúka až o 30 percent lacnejšie robotické vysávače. Google ale oznámil, že jedna z ich najlepších služieb – Google fotky -  už od leta nebude úplne zadarmo.

Odporúčané
iPhone 12 Pro verzus Samsung Galaxy S20+. Ktorý z TOP smartfónov je papierovo lepší? iPhone 12 Pro verzus Samsung Galaxy S20+. Ktorý z TOP smartfónov je papierovo lepší? 4. novembra 2020, 16:46

Fotky Google sú jednou z najlepších, ak nie vôbec najlepšou službou a aplikáciou pre Android a aj iPhone používateľov. Odporúčame ju každému už od roku 2015, kedy ju Google predstavil a spôsobil malé zemetrasenie v oblasti cloudových úložísk.

Lacnejšia Motorola aj iRobot, drahšie Google fotky. V tech svete sa menili ceny
Zdroj: Pexels

Zálohu či automatickú synchronizáciu fotografií a videí z mobilu (ale pokojne aj z počítača) posunul Google o level vyššie. Je kopec služieb, ktoré to vedia tiež. Či už OneDrive od Microsoftu, Apple a jeho iCloud alebo starý dobrý Dropbox a veľa ďalších. Ale Fotky Google majú niečo, čo nikto iný. Neobmedzený cloudový priestor. Pokojne si tam môžeš uložiť milión fotografií a stovky hodín videa z dovolenky alebo večierku (ktoré sme mali naposledy niekedy v zime) úplne bezplatne.

Jedinou podmienkou je, že fotografie musia mať maximálne rozlíšenie 16 Mpix. Pre iPhony s 12 Mpix snímačmi žiaden problém. U ostatných sa pri synchronizácii rozlíšenie automaticky zníži na 16 Mpix a video na full HD. Ak si chceš ukladať fotky vo väčšom rozlíšení alebo 4K video, tak už ti to bude uberať z priestoru na platforme Google One, ktorej súčasťou je Google disk.

Domov
Zdieľať
Diskusia