Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. októbra 2020, 17:58
Čas čítania 1:53
Marián Mauik Biel

Ako nájsť odberné miesto s najkratším čakaním na test? Pomôcť ti môžu tieto webové projekty

TECH
Uložiť Uložené

Somvrade.sk alebo Odbernemiesta.sk sú niečo ako Waze. Používatelia zistia kde a kedy je najefektívnejšie sa otestovať.

Somvrade.sk a Odbernemiesta.sk sú občianske projekty a ich jedinou úlohou je čo najviac zefektívniť plošné antigénové testovanie na Slovensku. Spoločné majú aj to, že ide o úplne bezplatný, jednoduchý nástroj bez nutnosti čokoľvek inštalovať. Cieľ majú rovnaký, cesty k nemu trochu odlišné.

Odporúčané
Otázky a odpovede: Ako to bude vyzerať na testovaní, čo sa zmení, ak budeš mať negatívny test a čo sa stane, ak nepôjdeš Otázky a odpovede: Ako to bude vyzerať na testovaní, čo sa zmení, ak budeš mať negatívny test a čo sa stane, ak nepôjdeš 29. októbra 2020, 16:15

Somvrade.sk je web určený pre všetkých ľudí, ktorí sa testovania zúčastnia. Cieľom je získať priamo od účastníkov informáciu, na ktorom konkrétnom odberovom mieste je koľko ľudí a ako dlho trvá samotný test.

V prvej časti nazvanej: Pred testovaním, vyplníš v prvom kroku odberové miesto, respektíve ho vyberieš zo zoznamu. Podporuje aj vyhľadávanie po napísaní niekoľkých prvých písmen.

Na plošnom testovaní by mohli byť kratšie rady. Pomôcť majú webové projekty
Zdroj: somvrade.sk

V druhom kroku uvidíš tabuľku s informáciami od ostatných ľudí, ktorí sa na tomto mieste už testovali. Kedy prišli, koľko ľudí bolo pred nimi a kedy aj odišli. Teda ako dlho im to celé trvalo. Systém bude na základe dát odhadovať ďalšie približné časy čakania. Takže sa lepšie rozhodneš, kedy a kam je najvhodnejšie ísť sa otestovať, aby si čakal čo najkratšie.  

Domov
Zdieľať
Diskusia