Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. októbra 2020, 11:30
Čas čítania 4:54
Dominik Vetrák

10 najšokujúcejších a najvtipnejších scén z filmu Borat 2

FILMY A SERIÁLY BORAT 2
Uložiť Uložené

Sacha Baron Cohen hviezdi v Boratovi 2. Ktoré scény sa nám páčili najviac?

O tom, aký veľký génius je Sacha Baron Cohen, sme si už značne veľa povedali v recenzii pre Borata 2. Film sa nám nesmierne páčil a nečudovali by sme sa, keby v rebríčku najlepších filmov za rok 2020 skončil na prvom mieste.

Môže za to nekonečný príval vtipných a šokujúcich scén, vďaka ktorým som doslova spadol zo stoličky. V dnešnom článku sa pozrieme na 10 najvtipnejších a najšokujúcejších momentov z filmu.

Odporúčané
Toto si o Boratovi (možno) nevedel. Polícia prišla na natáčanie 37-krát a kvôli filmu sa rozviedla aj Pamela Anderson Toto si o Boratovi (možno) nevedel. Polícia prišla na natáčanie 37-krát a kvôli filmu sa rozviedla aj Pamela Anderson 22. októbra 2020, 14:45

1. Cameo Toma Hanksa

Začneme azda najväčším a najpríjemnejším prekvapením. Účasť akejkoľvek hollywoodskej hviezdy nebola niečím, čo diváci od pokračovania Borata očakávali. Napriek tomu sme sa na konci filmu dočkali krátkej scény s Tomom Hanksom, ktorá súvisela so šírením vírusu Covid-19. Išlo o veľmi milé prekvapenie a zároveň to skvelým spôsobom znásobilo vtipnosť scény a celkového „dejového zvratu" z konca snímky.

2. Kostým Donalda Trumpa a prerušenie príhovoru viceprezidenta Mikea Pencea

Celá sekvencia začala nezabudnuteľným momentom, kedy sa Borat sám seba pýta, ako sa nepozorovane dostane na zraz republikánov. V ďalšom prestrihu ho vidíme prezlečeného za člena Ku Klux Klanu, ktorý sa predstaví ako Stephen Miller (Trumpov hovorca, označovaný za extrémistu). Pri tejto scéne s chytľavým hudobným doprovodom som vyprskol smiechom. 

Následne sa Borat prezliekol za Donalda Trumpa a prerušil konferenciu presne vtedy, keď vystupoval Mike Pence, Trumpov viceprezident. Aj tu sa ukázala šikovnosť štábu, keď ich nikto včas nezastavil. Bežiaci „Trump“ s mladou ženou na pleciach by sa na takúto konferenciu asi dostať nemal.

Odporúčané
Ako natáčali Borata 2 a ktoré scény boli dohodnuté s hercami? Ako natáčali Borata 2 a ktoré scény boli dohodnuté s hercami? 29. októbra 2020, 9:30

Scénka funguje aj ako pripomienka počiatočného boja s koronavírusom v USA, keď Mike Pence tvrdil, že občanom USA žiadne veľké nebezpečenstvo nehrozí a aj keby áno, sú na všetko pripravení. Pretoč v čase o 8 mesiacov neskôr na október 2020 a zistíš, že v USA už na Covid-19 zomrelo 225 tisíc ľudí. 

3. Kevin, svet na tvoje zverstvá ešte nezabudol

Oddýchneme si od vysvetľovania a dlhých textov. Jednou z najvtipnejších scénok bol rozhodne odkaz Kevinovi Spaceymu. Kazachstan je na konci filmu „feministickou“ krajinou. Export mladých neviest je považovaný za prejav mizogýnie, a tak rozposielajú mladých chlapcov ako ženíchov.

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 90406 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako si Sacha Baron Cohen vystrelil z Kevina Spaceyho
  • Ako sú v Kazachstane ženy v Boratovom svete považované za dobytok
  • Ktoré vtipy z filmu boli najlepšie
  • Uvidíš nechutnú scénu s menštruáciou a jej rolou v kazachstanskom tanci plodnosti
  • Ako sa hajlovalo na zraze podporovateľov pravice v USA, kde spievali, že by mali vedcov a novinárov rozsekať na kusy
  • Prečo podľa konšpirátorov vraj pije Hillary Clintonová krv detí
Domov
Zdieľať
Diskusia