Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. októbra 2020, 10:15
Čas čítania 0:48
Martin Mičuda

Európski fanúšikovia ikonického Mustangu sa radujú. Ford ponúkne slávnu verziu Mach 1 aj u nás

Európski fanúšikovia ikonického Mustangu sa radujú. Ford ponúkne slávnu verziu Mach 1 aj u nás
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.ford.com/content/fordmedia/feu/en/news/2020/10/16/Ford-Mustang-Mach-1-Debuts-at-Goodwood.html" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">ford.com</a>
TECH FORD MUSTANG
Uložiť Uložené

Sľuby sa naplnili a Ford aj na starý kontinent privezie ostrý variant s dodatkom Mach 1.

Pred letom nás Ford informoval o tom, že po 17 rokoch ponúkne svoj ikonický Mustang opäť v slávnom vyhotovení Mach 1. Ten zastupuje akýsi medzistupeň medzi klasickými verziami a vrcholným variantom Shelby. Ford zároveň sľúbil, že slávny model prinesie aj do Európy. Ford však európsku verziu musel trochu zmeniť. 

Európski fanúšikovia ikonického Mustangu sa radujú. Ford ponúkne slávnu verziu Mach 1 aj u nás
Zdroj: media.ford.com

Pod kapotou je 5-litrový atmosferický osemvalec, narozdiel od americkej verzie ale neponúkne 358 kW / 480 koní a 569 Nm, ale “len” 338 kW / 460 koní a 529 Nm. Nižší výkon spôsobuje pravdepodobne filter pevných častíc. Auto so zadným náhonom bude mať 6-stupňovú manuálnu, alebo 10-stupňovú automatickú prevodovku. Mach 1 je tak prvým Mustangom na európskom trhu, kde si bude môcť zákazník vybrať športovú manuálnu prevodovku Tremec.

Odporúčané
Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová 4. októbra 2020, 18:40


Mach 1 je podľa Fordu najideálnejší variant pre jazdu na okruhoch, pretože má mimoriadne dobrú ovládateľnosť. Vďačí za to špecifickým tlmičom MagneRide a 19” diskom obutým do pneumatík Michelin Pilot Sport 4. Exteriér tvorí viacfarebné spracovanie, v maske chladiča sú naznačené prídavné svetlomety, čím športiak odkazuje na slávnu minulosť.

Nejde pritom len o estetickú záležitosť, ale aj funkčnú – vylepšili aerodynamiku a zároveň zlepšili prívod vzduchu do motora. Zovňajšok má aj viaceré aerodynamické nadstavce, podvozok je kompletne zakrytovaný, no a na výber bude 8 lakov – modrá Velocity, oranžová Twister, červená Race, žltá Grabber, sivá Iconic, čierna Shadow, biela Oxford a ikonická sivá Fighter Jet. Ceny ešte nepoznáme.

Domov
Zdieľať
Diskusia