Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. októbra 2020, 12:30
Čas čítania 6:18
Lukáš Čelka

Čo robia bývalé hviezdy detských relácií „Elá Hop" alebo „Kakao"?

Čo robia bývalé hviezdy detských relácií „Elá Hop" alebo „Kakao"?
Zdroj: Youtube / Old man, Youtube / jaffarski, Youtube / Oldschool TV
FILMY A SERIÁLY MAXIHRA
Uložiť Uložené

Pamätáš si ešte na tieto relácie z detstva? Ktorú z nich si pozeral ty?

Niektorí z nás si ešte pamätajú časy,  keď sme sa ako deti budili skoro ráno aj cez víkend, len aby nám neušli detské relácie a rozprávky. Hneď po zobudení sme sa hodili do fotelky, zababušili sa v deke a zapli televízor, z ktorého na nás prehováral Majster N alebo Elá a Hop.

Bolo to už približne dve desiatky rokov dozadu a odvtedy sa na nepoznanie zmenili aj bývalí účinkujúci programov, ktoré nás sprevádzali detstvom. 

Odporúčané
Ako vznikali rýchlodabingy a legendárne československé hlášky v hollywoodskych filmoch? Králové videa ti to prezradia Ako vznikali rýchlodabingy a legendárne československé hlášky v hollywoodskych filmoch? Králové videa ti to prezradia 24. septembra 2019, 12:39
V tomto článku si prečítaš:
  • Ako vníma Igor Adamec obdobie, kedy aktívne pripravoval reláciu „Kakao"
  • Čomu sa Igor venuje počas pandémie, keď sú zatvorené divadlá
  • S kým trávi Katka Aulisová (Elá) najradšej čas, keď sa nevenuje divadlu
  • Ako sa zmenila Patrícia Jariabková
  • Čomu sa dnes venuje moderátorka Didiana známa z Maxihry

Kakao

hvezdy z rozprávok
Zdroj: Youtube/ BIBIANA dom umenia

Kakao, vysielala Markíza od roku 1997 až do roku 2005 a moderovali ju Igor Adamec spolu s Martinom Vanekom (neskôr aj Ivan Blahút a Michal Rovňák). Spoločnosť im robieval kúzelník Mário. „Keď sa na to pozerám spätne, boli to pekné časy. Myslím, že Markíza chcela v deväťdesiatych rokoch konkurenčne bojovať s verejnoprávnou televíziou verejnoprávnymi zbraňami, a preto sa rozhodla zaradiť na víkendové dopoludnia detský program. Ale to sme my, tvorcovia neriešili, chopili sme sa príležitosti a vzniklo Kakao. Robili sme ho s plným nasadením a hlavne sme sa držali zásady, že dieťa je rovnocenný partner,“  prezradil pre REFRESHER Igor Adamec.

Igor Adamec bol od čias Kakaa aj Milankom z Mafstory. Odvtedy si okrem rôznych divadelných hier zahral aj v seriáloch ako napríklad Panelák, alebo Rodinné prípady. Je tiež autorom viacerých detských kníh, na ktorých spolupracoval so svojím bývalým kolegom kakaovníkom -  Martinom Vanekom.

Pred necelým mesiacom vydal svoju prvú knihu pre dospelých „Keď vonku prší“. V nej píše o svojom súkromí, o spomienkach na detstvo aj o študentských časoch.  „Osem rokov som robil riaditeľa jednej menšej bratislavskej televízie, na tú prácu budem vždy veľmi rad spomínať, nuž a potom som sa vrátil k divadlu. Žiaľ, súkromné produkcie a predstavenia sa počas pandémie zastavili a tak namiesto divadla hrávam tenis, chodím po slovenských kopcoch a dolinách, pričom sa denne snažím niečo napísať," dodal Igor na záver.

hvezdy z rozprávok
Zdroj: Facebook / Igor Adamec
 

Vypátrať Martina Vaneka na sociálnych sieťach bolo komplikovanejšie. Podobne ako Igor pôsobil v minulosti vo viacerých divadlách a hral aj v Mafstory, avšak o tom, že by pracoval na nejakom aktuálnom projekte nebolo žiadnej zmienky. Treba však uznať, že humor ho neopúšťa ani v 54-ke. Každá jedna fotka, ktorú zverejnil na sociálnej sieti je vtipná, no aj na ňom vidno, že mu pribúdajú šediny. 

hvezdy z rozprávok
Zdroj: Facebook / Martin Vanek

Elá Hop

hvezdy z rozprávok
Zdroj: Youtube / Old Man

Mladšia generácia pravdepodobne nepozerala „Kakao“ ale „Elá Hop“.  Tou decká sprevádzali bábkoherci Katka Aulisová (Elá) a jej manžel Ľubo Piktor (Hop). Netradičné dobrodružstvá zábavnej dvojice, slimáka Maximiliána a myšiaka Cyrila boli v každom diely doplnené aj o listáreň a divadielko. Pre nezhody s televíziou sa však neskôr Katarína s Ľubom rozhodli prácu na relácii ukončiť. 

„Začalo sa to v roku 1999 - mala som o dvadsať rokov menej, takže dnes sa už na to pozerám cez okuliare (možno aj trochu ružové). Intenzívne obdobie, veľa energie, nové tvorivé stretnutia, spojenie s deťmi na celom Slovensku, dojímavé reflexie od detí, aj rodičov, ale aj televízna mašinéria a čas, kedy naše deti rástli povedľa Elá hop, tak trochu bez

nás,"  prezradila Katarína Aulisová pre REFRESHER, ako sa na výrobu pozerá spätne. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 89658 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • S kým trávi Katka Aulisová (Elá) najradšej čas, keď sa nevenuje divadlu
  • Aké videá na youtube natáča počas pandémie Ľubomír Piktor (Hop)
  • Akú extrémnu zmenu profesie urobila Patrícia Jariabková (Od Kuka do Kuka)
  • Čím strašným si musela Patrícia Jariabková v živote prejsť
  • Čomu sa dnes venuje moderátorka Didiana známa z Maxihry
Domov
Zdieľať
Diskusia