Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. októbra 2020, 11:05
Čas čítania 1:49
Marián Mauik Biel

iPhone 12 možno s malým prekvapením je oficiálne na ceste. Poznáme dátum predstavenia

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Už o pár dní sa dozvieme s čím chce Apple konkurovať konkurencii a či uvidíme aj iPhone 12 mini

 Koncom leta to vyzeralo tak, že nové iPhony predstavia v už septembri a na verejnosť vtedy uniklo množstvo informácií. V jednom sa mýlili určite. Nakoniec totiž Apple ukázalo len Apple Watch 6 a Apple Watch SE a nový iPad.

iPhone 12 možno s malým prekvapením je oficiálne na ceste. Poznáme dátum predstavenia
Zdroj: Apple
Teraz už vieme, že ďalší Apple event bude 13. októbra. Zahraničné médiá dostali pozvánku na predstavenie noviniek s titulom „Hi, Speed.“

Síce to do budúceho utorka budú stále len dohady, ale podľa desiatok uniknutých informácií od analytikov aj leakerov je fakticky isté, že pôjde o predstavenie iPhonov 12. Dodatok o rýchlosti sa veľmi pravdepodobne týka nového čipu Apple A14 Bionic. Pôjde o prvý mobilný čip vyrábaný 5 nm technológiou, čo má okrem výkonu priniesť citeľné zvýšenie výdrže batérie.

Apple má predstaviť 4 modely. Podľa najnovších informácií však zmenil ich pomenovanie. Prémiové kúsky budú 6,1-palcové iPhone 12 Pro a 6,7-palcový iPhone 12 Pro Max. Nástupca iPhonu 11 bude jednoducho iPhone 12 so 6,1-palcovou obrazovkou. Najmenší prírastok sa má volať iPhone 12 mini.

iPhone 12 možno s malým prekvapením je oficiálne na ceste. Poznáme dátum predstavenia
Zdroj: Macrumors
 

Ten má mať displej s uhlopriečkou len 5,4 palca. Pôjde tak o najmenší prémiový smartfón na trhu. A vlastne o najmenší moderný smartfón vôbec, s výnimkou iPhonu SE, ktorý síce má iba 4,7-palca a aj rovnaký procesor ako iPhone 11. Ale zvyšok výbavy je prevzatý zo staršieho iPhonu 8.

Označenie mini nie je pre Apple nič zvláštne. Roky má v ponuke napríklad Mac mini alebo iPad mini. Okrem rozmerov ale za veľkými súrodencami nezaostávajú. Rovnako iPhone 12 mini má mať rovnaký dizajn, rovnaký čipset a rovnakú Oled technológiu displeja ako ostatné modely tejto generácie.

Odporúčané
iPhone 12 prichádza: Toto všetko už o ňom vieme iPhone 12 prichádza: Toto všetko už o ňom vieme 11. augusta 2020, 13:06

Je možné, že „malé“ smartfóny prichádzajú znova do módy? Mohlo by tomu nasvedčovať aj pred pár dňami predstavené duo od Googlu. Pixel 5 má 6-palcovú uhlopriečku a Pixel 4a len 5,8-palcovú. Alebo chce mať Apple jednoducho niečo pre každého. Ozaj vreckový model a aj rozmernú vlajkovú loď.

 

A to je druhá zmena, ktorá sa týka uniknutých informácií posledných dní. Doteraz kolovali informácie, že 120 Hz obnovovaciu frekvenciu obrazovky – parameter všetkých nových vlajkových lodí – tento rok v iPhonoch nenájdeme. Hoci ju podporuje iPad Pro 11, vraj to na menších zariadeniach nefungovalo korektne. Zdá sa však, že sa jej nakoniec predsa dočkáme. Ale výhradne na najväčšom iPhone 12 Pro Max.

iPhone 12 možno s malým prekvapením je oficiálne na ceste. Poznáme dátum predstavenia
Zdroj: Tomsguide
 

Dokonca to nemá byť jediná výnimka a aj iné funkcie má mať výhradne iPhone 12 Pro Max. Hovorí sa napríklad o reverznom nabíjaní, hoci len slúchadiel AirPods.

Treťou a nie pozitívnou zmenou má byť zvýšenie cien. Viaceré zdroje sa zhodujú v tom, že kvôli podpore novej 5G technológii budú tohtoročné iPhony trochu drahšie. Minimálne Pro edície. Väčší z nich už nemá začínať na 1 099, ale na 1 199 dolároch. Na druhú stranu najnemenší iPhone 12 mini zas má štartovať s cenou 649 dolárov. Teda o 50 dolárov menej, než vlaňajší iPhone 11.

Všetko sa dozvieme už budúci utorok podvečer. A aj to, či boli pravdivé informácie o začiatku predaja 20. októbra, alebo až začiatkom novembra.

Domov
Zdieľať
Diskusia