Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. augusta 2020, 10:36
Čas čítania 0:48
Tímea Krauszová

Marek Krajčí žiada silové zložky, aby dohliadali na nosenie rúšok v MHD či kluboch

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO MAREK KRAJČÍ
Uložiť Uložené

Povedal to na dnešnej tlačovej konferencii.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí na dnešnom tlačovom brífingu povedal, že na Slovensku zatiaľ nemáme komunitné šírenie koronavírusu. Na druhej strane však zdôraznil, že bude stále ťažšie dohľadať všetky kontakty nakazených a apeloval na ľudí, aby dodržiavali aktuálne opatrenia.  O pomoc prosí aj silové zložky.

Máme nosiť rúško a ideálne nejsť v septembri na dovolenku

„Je nesprávne, aby ľudia, ktorých ľahko škriabe v krku, chodili na verejnosť,“ povedal dnes minister. Kritizoval nezodpovedné správanie ľudí, ktorí sa ľahko môžu stať superšíriteľmi. Tým, že mnohí ľudia dnes už nenosia rúško v kluboch a dokonca ani v MHD, sa situácia môže zhoršovať. Prosil preto silové zložky, aby pomohli pri dohliadaní na dodržiavanie opatrení.

Prioritne spomínal políciu, no nevylúčil pomoc vojakov v „krízových situáciách“. 

V septembri chce vytvoriť aj nové, vysokokapacitné odberné miesta, aby sa posilnili testy na koronavírus. Jedno z nich bude aj v Bratislave.

V súvislosti s cestovaním apeloval na ľudí, aby v septembri radšej nikam nešli. Situácia v Chorvátsku je podľa neho kritická a od 1. septembra pribudnú medzi rizikové krajiny aj také, ktoré sú dnes na zozname „zelených“. Tento zoznam krajín by mal oznámiť vo štvrtok.

Na Slovensku za uplynulý deň pribudlo 84 nových prípadov koronavírusu, potvrdili to výsledky viac ako štyritisíc testov, ktoré sme urobili.

Odporúčané
Na Slovensku pribudlo 84 prípadov koronavírusu Na Slovensku pribudlo 84 prípadov koronavírusu 26. augusta 2020, 10:05
Domov
Zdieľať
Diskusia