Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. augusta 2020, 10:05
Čas čítania 0:39
Tímea Krauszová

Na Slovensku pribudlo 84 prípadov koronavírusu

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Poznáme čísla za utorok.

Na Slovensku za včerajšok evidujeme 84 nových prípadov nákazy koronavírusom. Dobrou správou je, že z ochorenia Covid-19 sa vyliečilo ďalších 14 ľudí. Počet vykonaných testov je 4090, čo je značne vyššie číslo než v predchádzajúcich dňoch.

Najviac prípadov pribudlo v Bratislave

Pozitívne testovaní boli vyšetrení v okresoch: v okresoch: Bratislava (21), Košice (8), Spišská Nová Ves (8), Trenčín (8), Michalovce (6), Nitra (6), Senica (5), Galanta (4), Malacky (3), Ilava (2), Trnava (2), Žilina (2), Banská Bystrica (1), Komárno (1), Nové Zámky (1), Partizánske (1), Pezinok (1), Púchov (1), Revúca (1), Rožňava (1) a Stará Ľubovňa (1). Je medzi nimi 45 žien a 39 mužov, informuje Ministerstvo zdravotníctva.

Počet hospitalizovaných pacientov s ochorením Covid-19 alebo s podozrením sa zvýšil o 5 ľudí, momentálne ich je hospitalizovaných 70. Desiati z nich sú na JIS-ke a traja potrebujú pľúcnu ventiláciu.

Celkovo od začiatku pandémie sa v našej krajine nakazilo 3 536 osôb, 33 ľudí ochoreniu Covid-19 podľahlo, toto číslo sa odvčera, našťastie, nezvýšilo.  Počet aktívnych prípadov na Slovensku je aktuálne 1311.

Hlavné mesto Bratislava v utorok na základe dát zmenilo COVID-19 semafor zo zelenej fázy na červenú. Prezidentka dokonca oznámila, že ruší svoj pracovný program. Všetkých vyzvala, aby rešpektovali nariadenia hygienikov a opatrenia štátu alebo samosprávy.
 

Odporúčané
Prezidentka Zuzana Čaputová ruší svoj pracovný program. Ľudí vyzvala k opatrnosti Prezidentka Zuzana Čaputová ruší svoj pracovný program. Ľudí vyzvala k opatrnosti 25. augusta 2020, 19:28
Domov
Zdieľať
Diskusia