Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
18. augusta 2020, 16:10
Čas čítania 0:56
Adam Novosad

Za rok v Európskom parlamente som neurobil nič, píše Radačovský, ktorý kandidoval za ĽSNS. Ak sa vzdá, nahradí ho Mazurek

NEWS EURÓPSKY PARLAMENT MILAN MAZUREK
Uložiť Uložené

Za svoje ročné pôsobenie sa Radačovský ohodnotil veľmi kriticky.

Minulý rok uspel vo voľbách do Európskej parlamentu aj kontroverzný sudca Miroslav Radačovský. Ten vtedy kandidoval za extrémistickú stranu ĽSNS a vďaka získaným hlasom tesne predbehol aj Milana Mazureka.

Radačovský v minulosti vzbudil pozornosť, keď ho pred rokmi zastavili policajti s drogami a zbraňou v aute, ale aj vyjadrením, že Andrej Kiska by mal odstúpiť z postu prezidenta, keď prehral súdny spor o pozemky, ktorý Radačovský rozhodoval.

Momentálne už viac ako rok pracuje v Európskom parlamente ako poslanec, lenže so svojou prácou spokojný nie je. Na Facebooku napísal hodnotenie, ktorého nadpis znel jasne: „Za rok pôsobenia v Európskom parlamente som neurobil nič.“

 

ZA ROK PÔSOBENIA V EURÓPSKOM PARLAMENTE SOM NEUROBIL NIČ Slováci a Slovenky, vážení priatelia! Po uplynutí...

Posted by JUDr. Miroslav Radačovský, nezávislý poslanec EP on Monday, August 17, 2020

Prácu zhodnotil celkovou známkou 4-, posťažoval sa na to, že vo výboroch Európskeho parlamentu si nikto neváži odbornosť či skúsenosti, ale dbá sa najmä na politickú príslušnosť k jednotlivým frakciám a hlavne politickým vyhláseniam.

Radačovský napísal, že keď v čase pandémie jeho asistentky šili ochranné pomôcky, to nepovažuje za pomoc sociálne slabším obyvateľom hodnú poslanca Európskeho parlamentu. V súčasnosti tak zvažuje svoju budúcnosť.

Odporúčané
FOTO: Strhaný Dobroslav Trnka vypovedal na NAKA kvôli kauze kupovania poslaneckých hlasov FOTO: Strhaný Dobroslav Trnka vypovedal na NAKA kvôli kauze kupovania poslaneckých hlasov 18. augusta 2020, 13:55

Na stole má dve možnosti. Buď sa rozhodne zotrvať v parlamente nasledujúci rok a pokúsi sa o reparát, alebo sa svojho mandátu vzdá a na základe výsledkov volieb by tak do Európskeho parlamentu nastúpil Milan Mazurek.

Domov
Zdieľať
Diskusia