Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. augusta 2020, 13:55
Čas čítania 0:58
Viktor Kniš

FOTO: Strhaný Dobroslav Trnka vypovedal na NAKA kvôli kauze kupovania poslaneckých hlasov

NEWS DOBROSLAV TRNKA
Uložiť Uložené

Bývalý generálny prokurátor na prvý pohľad vyzerá horšie ako kedykoľvek predtým, výrazne schudol a pohľad straného starého pána mu už nikto nevezme.

Bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka bol v pondelok na polícii vypovedať v prípade kupovania hlasov poslancov počas voľby generálneho prokurátora v časoch vlády Ivety Radičovej.  Pre TASR to potvrdil hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka, upozornil na to portál noviny.sk. Táto kauza je známa aj pod pseudonymo Sasanka.


„Dnešné procesné úkony súviseli s prípadom kupovania poslancov počas voľby generálneho prokurátora. V danej veci nie je nikto obvinený,“ uviedol pre TASR Slivka.

Viac ako samotná kauza však verejnosť zaujali aktuálne fotografie Dobroslava Trnku. V posledných mesiacoch sa na verejnosť dostalo niekoľko káuz v súvislosti s Marianom Kočnerom a nahrávkou kauzy Gorila.

S tou mal údajne bývalý generálny prokurátor snahu obchodovať, čo vyplýva z hodinovej nahrávky medzi Kočnerom a Trnkom, kde obžalovaný podnikateľ pôsobí ako nadriadený generálneho prokurátora. Dobroslava Trnku zároveň prešetruje disciplinárna komisia.

Odporúčané
Kto je Dobroslav Trnka? Ako generálny prokurátor dal Kočnerovi veľkú moc, nosil šušťáky a mal problém s alkoholom Kto je Dobroslav Trnka? Ako generálny prokurátor dal Kočnerovi veľkú moc, nosil šušťáky a mal problém s alkoholom 19. januára 2020, 14:08

Na nahrávke, ktorá sa objavila počas vyšetrovania vraždy novinára Jána Kuciaka, sa okrem vydierania akcionára Penty Jaroslava Haščáka, rozprávajú Marian Kočner s Trnkom o kupovaní poslancov počas voľby generálneho prokurátora.


Podľa slov Mariana Kočnera z nahrávky mal Haščák investovať do kupovania poslancov milión eur. Rovnako tak mal urobiť aj Marian Kočner. V nahrávke sa Trnkovi Marian Kočner sťažuje, že im chýbal jeden hlas, keď sa v roku 2010 poslancom opakovane nepodarilo zvoliť nového generálneho prokurátora.


Trestné stíhanie vo veci údajného kupovania poslancov bolo zastavené pôvodne ešte v roku 2011. Polícia však v ostatnom roku vyšetrovanie obnovila vzhľadom na skutočnosti zistené počas vyšetrovania Kuciakovej vraždy. Vypovedať na NAKA okrem Trnku bol podľa informácií noviny.sk aj minister hospodárstva Richard Sulík.

FOTO: Strhaný Dobroslav Trnka vypovedal na NAKA v kvôli kauze kupovania poslaneckých hlasov
Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

FOTO: Strhaný Dobroslav Trnka vypovedal na NAKA v kvôli kauze kupovania poslaneckých hlasov
Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

FOTO: Strhaný Dobroslav Trnka vypovedal na NAKA v kvôli kauze kupovania poslaneckých hlasov
Zdroj: TASR - Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia