Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. augusta 2020, 7:35
Čas čítania 0:57
Martin Mičuda

Nová Panamera Turbo je oficiálne najrýchlejším luxusným automobilom na svete

Nová Panamera Turbo je oficiálne najrýchlejším luxusným automobilom na svete
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://newsroom.porsche.com/en/2020/products/porsche-panamera-lap-record-nuerburgring-nordschleife-lars-kern-21764.html" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">porsche.com</a>
TECH PORSCHE
Uložiť Uložené

Ešte predtým, ako nám Porsche ukáže vynovenú podobu luxusnej Panamery, dozvedáme sa o jej rekordnej jazde.

Slávy okruh Nürburgring je známy posledné roky najmä tým, že väčšina značiek tam chodí testovať svoje nové modely. Zároveň, prakticky každá automobilka sa snaží na Severnej slučke zaznamenať výborný čas, ktorým sa následne môže pýšiť. Výnimkou nie je ani Porsche, ktoré si zo slávneho okruhu so železnou pravidelnosťou odnáša jeden rekord za druhým. Inak tomu nie je ani tentokrát.

Nemecký výrobca športových automobilov totiž na Nürburgring priviezol modernizovanú Panameru, ktorú už čoskoro spoznáme v rámci oficiálneho odhalenia. Jednotlivé detaily, respektíve zmeny, tak boli na testovanom exempláre ešte zahalené (prekryté čiernou páskou), podstatné však je, že verzia Panamera Turbo doslova preletela okruhom v čase 7:29,81 sekundy. Stáva sa tak vôbec najrýchlejším luxusným automobilom na svete.

Domov
Zdieľať
Diskusia