Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. augusta 2020, 9:18
Čas čítania 7:26
Jakub Paulík

22 dvanástok v plechovke: Ktorým pivám by si sa mal radšej vyhnúť? (Test)

22 dvanástok v plechovke: Ktorým pivám by si sa mal radšej vyhnúť? (Test)
Zdroj: Refresher/Jakub Paulík
GASTRO ALKOHOL GASTROTESTY PIVNÝ TEST PIVO
Uložiť Uložené

Ako dopadol test dvanástok?

August beží v plnom prúde, búrky striedajú obrovské horúčavy, a preto sa nachádzame v období, keď je najväčší dopyt po pive. Po našom pivnom teste 17 plechovkových svetlých desiatok sme nabehli do obchodov a otestovali pre zmenu 12-stupňové pivá. Prečítaj si, čo hovoríme na 22 svetlých dvanástok v plechovke, ktoré nájdeš dostupné v slovenských obchodoch.

Odporúčané
TEST 17 pív: Niektoré by nedocenili ani „šenkoví štamgasti“, museli sme ich vyliať TEST 17 pív: Niektoré by nedocenili ani „šenkoví štamgasti“, museli sme ich vyliať 2. augusta 2020, 11:25
V tomto článku si prečítaš:
  • Koľko sme zaplatili za najhoršie pivo
  • Pri ktorom pive sme mali pocit, že do neho dali Jesenku
  • Na ktorej priečke skončilo najlepšie slovenské pivo
  • Ktorá lacná svetlá dvanástka do 60 centov stojí za kúpu

Do nového pivného testu sme nakúpili 12-stupňové svetlé pivá plechovke, ktoré aktuálne na Slovensku ponúkali známe obchodné siete, ako Tesco, Lidl, Billa či Kaufland.

Podľa čoho sme hodnotili?

Pivá sme tak ako minule hodnotili podľa kvality peny, vône a chuti od 0 do 10 bodov. Nazerali sme na to, ako dlho sa pena udržala v pohári, či sme cítili výrazný pivný závan, alebo naopak podivný smrad, a najviac nás zaujímalo, či je pivo dostatočne horké.

Pri hodnotení sme vedeli, čo pijeme, no nebrali sme do úvahy populárnosť značky, a tak mohli aj menej známe či všeobecne kritizované pivá skončiť na popredných miestach.

Pri rozhodovaní o udelení záverečného hodnotenia sme prizerali aj na cenu. To znamená, že pokiaľ pivo chutilo zle a navyše stálo veľa, odobrali sme mu jeden bod. A naopak, ak nás vyšlo lacno a navyše chutilo obstojne, dali sme mu bod navyše.

Hodnotili sme teda vopred daným systémom, no výsledok je subjektívnym názorom autora článku. Môže sa preto stať, že tvoje obľúbené pivo nenájdeš na predných priečkach. Na záverečných miestach ale takmer určite neuvidíš pivo, ktoré by sa tešilo všeobecnej obľube – práve naopak, ide o pivá, ktorým sa radšej vyhni.

Ceny sú  tak ako minule orientačné a závisia od toho, kde ktorú značku kúpiš a či sa ti podarí vychytať akciu. Keďže by som množstvo piva na jednu ochutnávku sám nemohol zvládnuť, testovali sme ho piati (1dc/osoba).

Martiner 4,6 %

Obchodná sieť: Tesco
Cena: 0,95 €
Hodnotenie: 0/10


Refresher/Jakub Paulík
Refresher/Jakub Paulík Zdroj: Martiner

Pivo značky Martiner malo slabšiu penu, ktorá sa však neraz objavila aj pri pomerne chutných pivách. Výrazne kritickejší však musíme byť pri popisovaní vône, ktorá pripomínala hnilobný zápach. Tí odvážnejší z nás si dovolili vypiť ochutnávkový pohárik s pivom až do konca, väčšina však pivo radšej vyliala.

Odporúčané
Testovali sme vegánske burgre: Toto nemôžu myslieť vážne Testovali sme vegánske burgre: Toto nemôžu myslieť vážne 17. augusta 2020, 14:42

Keď sme na konci testu zistili, že takto nekvalitné pivo, ktoré sa pivom dá len ťažko nazvať, stojí takmer euro, museli sme ísť v hodnotení o jeden bod nižšie, čím Martiner skončil na nule.

Martiner
Martiner Zdroj: Refresher/Jakub Paulík

Bruncvík 4,8 %

Obchodná sieť: Kaufland
Cena: 0,49 €
Hodnotenie: 1/10


Bruncvík
Bruncvík Zdroj: Refresher/Jakub Paulík

Bruncvík je veľmi zlé pivo, ktoré možno kvalitatívne prirovnať k Martineru. Pri cenovom porovnaní však stojí o približne polovicu menej, a tak si zaslúži aspoň jeden bod. Jeho pena je však chabá, pivný závan podivne zapáchajúci a pri ochutnávaní sme mali pocit, že nám niekto zlial 10 nedopitých pív. Toto skrátka nie je správna voľba.

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 87713 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Koľko nás vyšlo najlepšie pivo
  • Prečo nás sklamalo pivo, ktoré stálo takmer 1,5 eura
  • Či si Svijany zopakovali svoj úspech z prvého testu
Domov
Zdieľať
Diskusia