Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. augusta 2020, 18:28
Čas čítania 0:48
Daniel Mikolášik

Extrémistov z kapely Krátky proces chcú stíhať väzobne. Doma im našli plagáty s Hitlerom

NEWS NAKA
Uložiť Uložené

Členovia kapely sa mali sa podieľať na výrobe hudobných albumov s extrémistickou tematikou.

Ešte včera polícia Slovenskej republiky informovala o tom, že na Slovensku aj v Česku zasahuje proti extrémizmu. Počas akcie s názvom Šašovia zadržala NAKA osoby ako Marek Viršík (bubeník z kapely Horkýže Slíže) či Rastislav Rogel – neonacista, ktorý vystupoval s extrémistickými kapelami Juden Mord a Krátky Proces.

Odporúčané
NAKA obvinila z extrémizmu člena Horkýže Slíže. Dokopy zadržala 9 osôb NAKA obvinila z extrémizmu člena Horkýže Slíže. Dokopy zadržala 9 osôb 11. augusta 2020, 10:44

Podľa najnovších informácií vyšetrovateľ navrhol väzobné stíhanie pre trojicu hudobníkov: Rastislava R., Karola P. a Tomáša F. Ide o hudobníkov z kapely Krátky proces, ktorá je známa piesňami s nenávistnými a extrémistickými textami. 

Osoby, ktoré NAKA zadržala v rámci policajnej akcie Šašovia, sú obvinení zo zločinu výroby extrémistických materiálov. Mali sa podieľať na výrobe hudobných albumov s extrémistickou tematikou, informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.


Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil po utorkovej (11. 8.) akcii Šašovia zo zločinu výroby a pokračujúceho zločinu rozširovania extrémistických materiálov deväť osôb. „Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie sa v súčasnosti k veci nie je možné bližšie vyjadrovať,“ doplnila polícia.


TASR potvrdili viaceré zdroje z prostredia orgánov činných v trestnom konaní, že Rastislav R. je herec a spevák extrémistickej skupiny Krátky proces. V minulosti spieval aj v kapele Juden Mord (po nemecky vraždenie Židov, pozn. red.). Podľa televízie Markíza sa u neho mali nájsť zberateľské predmety s nacistickou a hitlerovskou tematikou.

Doma im našli materiály propagujúce extrémizmus

Domov
Zdieľať
Diskusia