Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. augusta 2020, 13:53
Čas čítania 0:32
Viktor Kniš

Poľsko má nový rekord nakazených koronavírusom, blíži sa k tisícke denne. Najviac prípadov je pri slovenských hraniciach

NEWS POĽSKO
Uložiť Uložené

Za uplynulých 24 hodín pribudlo 809 potvrdených prípadov.

Koronavírusová situácia u nášho severného suseda sa v posledných dňoch rapídne zhoršila. Poľsko za uplynulých 24 hodín zaznamenalo ďalší rekord v počte prípadov nákazy koronavírusom. Za štvrtok pribudlo 809 potvrdených prípadov, informujú o tom medzinárodné štatistiky, z ktorých už vieme aj to, z ktorých krajov pochádzajú najnovšie prírastky. 

Poľsko zmierňovalo opatrenia od konca apríla, zatiaľ však nedochádza k ich obnoveniu a nie je zrejmé, ako bude vláda postupovať s cieľom oddialiť druhú vlnu.

Krajina je však stále na zozname „zelených“ pre Slovensko. Situácia sa zhoršuje aj v blízkosti slovenských hraníc v Sliezskom vojvodstve v okolí mesta Katovice na juhu krajiny. Za včera tam pribudlo 129 prípadov.

Odporúčané
4 nové lokálne ohniská a najviac prípadov od konca apríla: Niektorí ľudia strácajú z Covidu-19 strach, tvrdí Robert Mistrík 4 nové lokálne ohniská a najviac prípadov od konca apríla: Niektorí ľudia strácajú z Covidu-19 strach, tvrdí Robert Mistrík 6. augusta 2020, 16:23

Deň predtým vo štvrtok ministerstvo evidovalo 726 nových infikovaných, v stredu 640, v utorok 680 a v pondelok 575. Čísla tak majú v posledných dňoch stúpajúcu tendenciu.

Za posledný deň ochoreniu COVID-19 podľahlo v Poľsku ďalších 13 ľudí vo veku 56 až 92 rokov, čím sa celkový počet obetí zvýšil na 1787.

Poľsko má nový rekord nakazených Covid-19, blíži sa k tisícke denne. Najviac prípadov je pri slovenských hraniciach
Zdroj: bing.com
Domov
Zdieľať
Diskusia