Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. augusta 2020, 15:09
Čas čítania 1:50
Dominik Vetrák

Mulan sa dostane do kín a streamigovú platformu v rovnaký deň

FILMY A SERIÁLY DISNEY+ MULAN
Uložiť Uložené

Prvý obrovský blockbuster dostáva popri kino premiére aj premiéru na PVOD – Premium Video on Demand.

Disney práve zaskočilo celý svet. Ohlásili, že Mulan bude premiérovať v kinách po celom svete už 4. septembra. Lenže situácia v USA je stále kritická a množstvo otvorených kín bude stále obmedzené. Disney preto dúfa, že ich diváci podporia inak. Film v rovnaký deň uvoľnia aj na svojej streamovacej platforme Disney+. Tam si ho budeš môcť pozrieť za jednorazový poplatok 30 dolárov, no len v prípade, že si už predplácaš klasické Disney+. 

CEO Disney Bob Chapek vyhlásil, že rozhodne nejde o krok, ktorý by avizoval budúcnosť distribúcie filmov od Disney. Ide o ojedinelú situáciu spôsobenú koronavírusom. Disney tak vydá Mulan do kín a na Disney+ v rovnaký deň, v aký Warner Bros. uvedie do kín v USA svoj Tenet od Christophera Nolana. 

Odporúčané
10 filmov a seriálov, ktoré v auguste uvidíš len na Netflixe a ostatných streamingových platformách 10 filmov a seriálov, ktoré v auguste uvidíš len na Netflixe a ostatných streamingových platformách 3. augusta 2020, 14:13

Nazvať tento krok neštandardným by bolo slabé slovo. Vydať na streamingovej službe blockbuster, ktorého len natočenie stálo 200 miliónov dolárov (ide o najdrahší film režírovaný ženou), je nesmierne trúfalé. Že to robí Netflix?

Lenže Netflix je dostupný všade po svete a za žiadny film si nevypýta bonusové príplatky. Disney+ je dostupné len v niektorých krajinách a v prípade, že si ho divák v USA ešte nepredpláca, zaplatí za Mulan viac ako 35 dolárov.

Zo strany Disney ide o jasný experiment. Zrejme sú zvedaví, koľko dokážu zarobiť na vydaní Mulan cez Disney+. Nedokážeme si však predstaviť, že by to bolo veľa. Áno, ide o veľký blockbuster, ktorý treba vidieť v kinách, no ľudia všade po svete budú chcieť šetriť a jednoducho ho upirátia v deň vydania. Nehovoriac o tom, že ak sa už vyberú do kín, vyberú si Tenet a nie Mulan.

Prečo sa Disney rozhodlo vydať film v rovnaký dátum ako jeden z najočakávanejších filmov roka je ešte väčšou záhadou, ako ich rozhodnutie vydať ho na Disney+ a pýtať za to 30 dolárov. V Hollywoode sa teda dejú veci. Možno na to odpovieme v pripravovanom článku o zmenách v Hollywoode, a to už čoskoro.

Dejovo sa pozrieme do obdobia starovekej Číny, kedy sa obyvatelia museli postaviť útoku armády Hunov. Do vojska však môžu nastúpiť iba muži, a tak sa Mulan medzi vojakov dostane v prestrojení za opačné pohlavie. Urobí tak kvôli svojmu chorému otcovi. Ten by po narukovaní s najväčšou pravdepodobnosťou neprežil. Na rozdiel od animáku neuvidíme vo filme draka Mushu (v originále ho nahovoril Eddie Murphy) a ani muzikálové čísla. 

Hudba bude v Mulan prítomná, ale nemusíš sa báť muzikálových čísiel. Režisérka Niki Caro (Úkryt v ZOO, Pán veľrýb) hovorí, že niektoré elementy príbehu a filmu chceli mať autentickejšie (oproti súbojom a podobne). Neprišlo jej vhodné, aby Mulan a vojaci začali spievať tesne predtým, ako idú bojovať na život a na smrť. 

Okrem 31-ročnej Liu Yifei ako Fa Mulan si vo filme zahrali herci, ako Donnie Yen (Rogue One: Star Wars Story, Ip Man), Jet Li (Expendables, Obávaný bojovník) či Li Gong (Gejša). 

Mulan sa dostane do kín a na Disney  v rovnaký deň. Američania si za film na Disney  zaplatia 30 dolárov
Zdroj: Disney
Domov
Zdieľať
Diskusia