Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
26. júla 2020, 18:25
Čas čítania 1:01
Martin Mičuda

Najväčšie BMW môže byť po novom ešte luxusnejšie. Toto je exkluzívna 500-kusová X7-čka

Najväčšie BMW môže byť po novom ešte luxusnejšie. Toto je exkluzívna 500-kusová X7-čka
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.press.bmwgroup.com/global/article/detail/T0310693EN/imposing-presence-exclusive-charisma:-the-bmw-x7-dark-shadow-edition" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">bmwgroup.com</a>
TECH BMW
Uložiť Uložené

Limitovaná edícia sa zamerala na dizajn veľkého SUV.

BMW X7 prišlo minulý rok v podobe prvej generácie a už v prvých mesiacoch predaja bolo očividné, že pôjde o úspešný model. SUV modely zažívajú naďalej v Európe veľký boom a dokonca už aj tie najväčšie kúsky neostávajú doménou len amerického trhu. Mníchovská značka nám najnovšie predstavuje limitovanú edíciu Dark Shadow, vďaka ktorej môže byť veľká X7-čka ešte exkluzívnejšia. 

 
Hneď na úvod treba povedať, že podstatou špeciálneho vyhotovenia sú len optické vylepšenia, po technickej stránke sa veci nemenia. Najzaujímavejšou odlišnosťou je tmavá matná šedá farba Frozen Arctic Grey, ktorá pochádza z dieľne BMW Individual.

Štandardom je športový optický M-kový balík aj čierne lesklé detaily – ľadvinky, prvky v nárazníkoch, bočné, okenné i strešné lišty a v neposlednom rade aj obe koncovky výfuku. Celok napokon stojí na čiernych, až 22” diskoch.

Najväčšie BMW môže byť po novom ešte luxusnejšie. Toto exkluzívna 500-kusová X7-čka
Zdroj: www.press.bmwgroup.com

Temné odtiene evidujeme aj v kokpite, kde prevláda čierne a tmavo modré kožené čalúnenie Night Blue. Interiér je posiaty kožou Nappa či početnejšie zastúpenou Alcantarou, a to aj v oblasti prístrojovej dosky. Verzia Dark Shadow Edition bude dostupná v 5 aj 7-miestnej konfigurácii, dokopy však nevznikne viac ako 500 kusov.


Základom pre limitovanú edíciu je variant M50i, to znamená, že ide o najvýkonnejšie vyhotovenie, aké je momentálne v ponuke (stále sa šepká o M60i s V12). Pod kapotou špecialitky tak nájdeme výhradne 4,4-litrovú V8-čku twin-turbo s výkonom 390 kW / 530 koní a krútiacim momentom 750 Nm.

Nevyhnutnosťou je nielen 8-stupňová automatická prevodovka, ale aj vzduchový podvozok a športové brzdy. Cenové relácie pre európsky trh automobilka zatiaľ neuvádza, predpokladá sa však, že pôjde o čiastku minimálne 120-tisíc €.

Domov
Zdieľať
Diskusia