Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
22. júla 2020, 16:21
Čas čítania 1:06
Viktor Kniš

Fico o Matovičovi: Okradol nás o miliardy, lebo sa fotil na motorke

POLITIKA ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Predseda strany Smer kritizuje Igora Matoviča kvôli ekonomickému balíčku, ktorý predseda vlády vyrokoval v Bruseli.

Robert Fico dnes na tlačovej konferencii kritizoval ekonomický balíček, o ktorom rokoval Igor Matovič v Bruseli počas uplynulých dní. Kým premiér včera prezentoval, že Slovensko dostane v rokoch 2021 až 2027 viac ako 40 miliárd eur, Robert Fico tvrdí, že to v skutočnosti bude „v čistom“ len niečo viac ako 13 miliárd eur. Predseda Smeru tvrdí, že premiér počas svojej prezentácie nezohľadňoval náklady, ktoré bude musieť Slovensko zaplatiť Európskej únii.

Šéf Smeru dodal, že kým sa premiér fotil v Bruseli napríklad na motorke, Slovensku uchádzali miliardy. 

Robert Fico si na tlačovku priniesol aj titulky denníkov N, SME, Plus 1 deň či Nový čas, ktoré kritizoval, že zverejnili údaj, ktorý včera povedal Igor Matovič, aj keď je podľa neho nepravdivý.

„Fico neráta s nevyčerpanými peniazmi z končiaceho programového obdobia, ani s časťou fondu obnovy, ktorá príde len formou pôžičky, a od finálnej sumy odrátal aj príspevok Slovenska do spoločného rozpočtu,“ upozorňuje Denník E

Bývalý minister financií Ladislav Kamenický odkazoval aj na včerajšie vystúpenie predsedu Klubu 500 Sotáka, ktorý vulgárne na tlačovej konferencii kritizoval premiéra Igora Matoviča, aby pomohol zamestnávateľom, pretože budú musieť prepúšťať desaťtisíce zamestnancov. „Slovensko čelí najväčšej kríze od druhej svetovej vojny a podnikom už dochádza dych,“ upozornil Klub 500.

Odporúčané
Fico je vraj náš najlepší politik a za Kočnera môže Radičovej vláda. Toto je Erik Kaliňák, 28-ročný nový podpredseda Smeru Fico je vraj náš najlepší politik a za Kočnera môže Radičovej vláda. Toto je Erik Kaliňák, 28-ročný nový podpredseda Smeru 21. júla 2020, 14:25

Robert Fico tvrdí, že sa v centrále Smeru „chytajú za bruchá,“ pretože ich baví, ako Igor Matovič a Boris Kollár riadia štát. Expremiér dodal, že blížiace sa odvolávanie premiéra nie je o diplomovke, v skutočnosti zvolávajú mimoriadnu schôdzu pre to, lebo ho považujú za nekompetentného.

 „Nás trápi to, ako sa na Matoviča pozerali v Bruseli, ako si vybavuje účty, viete si predstaviť, že by som ja písal statusy? Ten človek sa zbláznil, nemôže byť premiérom, vidíme, že je v úzkych. Bude agresívnejší a bude to agresívnejšie,“ povedal Robert Fico. 

Domov
Zdieľať
Diskusia