Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júla 2020, 20:25
Čas čítania 1:48
Viktor Kniš

Aktualizované: Matovič nazval Pellegriniho riťolezom: „Si len Ficov klon, ste stále jedna žumpa," odkázal premiér

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Igor Matovič je stále v Bruseli, odkiaľ posiela odkaz Petrovi Pellegrinimu v súvislosti s návrhmi na vyslovenie nedôvery, ktoré plánujú podať strany Smer-SD aj Hlas.

Dva návrhy na jedno odvolávanie. Robert Fico a Peter Pellegrini sa bili o to, kto skôr podá návrh na vyslovenie nedôvery premiérovi Igorovi Matovičovi. 

Podpisy totiž zbieral Ficov Smer aj odídenci zo strany, pod vedením Pellegriniho. Aby sa o odvolaní premiéra hlasovalo, návrh musí podporiť 30 členov Národnej rady.

„Aktuálne sumarizujeme vyzbierané podpisy. V najbližších dňoch podáme návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu,“ uviedol dnes hovorca Smeru Ján Mažgút.

„Plníme preto náš sľub, zbierame podpisy pod náš návrh a sme pripravení v spolupráci sa ďalšími opozičnými poslancami zvolať mimoriadnu chôdzu parlamentu na vyslovenie nedôvery Igorovi Matovičovi,“ komentoval dnes situáciu Peter Pellegrini. 

Napokon sa niekdajší spojenci dohodli, že návrh na odvolávanie podajú spoločne. TASR o tom v pondelok večer informovala Pellegriniho hovorkyňa Patrícia Medveď Macíková.

Odporúčané
Kto sú Bödörovci, čo ich spája so Smerom, vedením polície a prečo sú nebezpeční aj po vzatí Norberta Bödöra do väzby? Kto sú Bödörovci, čo ich spája so Smerom, vedením polície a prečo sú nebezpeční aj po vzatí Norberta Bödöra do väzby? 20. júla 2020, 11:18

Takýto postup navrhoval Pellegrinimu a Ficovi aj premiér Igor Matovič. Použil pri tom útočný tón, irónu a urážky. 

Pánovi si slúžil verne 20 rokov. Kryl si jeho mafiánske činy, zametal si stopy, obhajoval pred ľuďmi aj tie najhoršie zločiny, ktoré vaša mafiánska banda páchala ... až na systém, ktorý ste spolu vytvorili, doplatili životom dvaja mladí ľudia,“ napísal Matovič, pričom narážal na vraždu Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Domov
Zdieľať
Diskusia