Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júla 2020, 11:14
Čas čítania 4:50
Viktor Kniš

Keď robí raper letný hit nasilu, väčšinou to dopadne zle. Toto je TOP 10 najlepších bangrov tejto sezóny

Keď robí raper letný hit nasilu, väčšinou to dopadne zle. Toto je TOP 10 najlepších bangrov tejto sezóny
Zdroj: YT/FCK THEM
HUDBA FRAYER FLEXKING RYTMUS
Uložiť Uložené

Mnohí slovenskí raperi berú ako povinnosť vydať pred letom skladbu, ktorá by nemala prestať hrať na kúpaliskách. Väčšinou to dopadne veľmi zle, nájde sa však aj niekoľko svetlých výnimiek.

Letných hitov máme v slovenskom rape opäť niekoľko, zároveň sa nám každým rokom potvrdzuje, že keď niektorí (nielen) rádioví raperi nasilu tlačia na pílu, z ich pokusov o hit zostávajú len smiešne paródie. Všetko nasvedčuje tomu, že finálna pozitívna emócia, ktorá by nemala pri energických letných bangroch chýbať, sa dá dosiahnuť ešte lepšie, keď autor nemysí na to, že ide spraviť hit, ktorý bude dookola hrávať na kúpaliskách.

V skutočnosti pravdepodobne väčšinu skladieb z nášho výberu nebudeš počuť hrať v žiadnom rádiu, určite ti však odporúčame zapnúť tento playlist na záhradnej párty alebo grilovačke. 

Ide o náš subjektívny výber, zohľadňovali sme v prvom rade snahu o inovátorstvo, celkovú emóciu, ale aj hudobnú produkciu. Poradie tentokrát nehľadaj, každá zo skladieb má totiž svoje vlastné parametre.

Odporúčané
Ako tvoria hudbu Astralkid22, Konex, Franto a ďalší? Pýtali sme sa tých najlepších slovenských raperov a producentov Ako tvoria hudbu Astralkid22, Konex, Franto a ďalší? Pýtali sme sa tých najlepších slovenských raperov a producentov 10. júla 2020, 12:20

Zároveň netrvrdíme, že každý z raperov v našom rebríčku chcel nahrať virálny hit len preto, že sa blíži leto, aj pre interpretov je však podľa všetkého prirodzené vydávať v tomto období najmä odľahčenejšie veci. 

V tomto článku si prečítaš:
  • Čo nám Ego prezradil o albume Egotron a ako súvisí s Real Newz a Covid-19
  • Ktorý raper našiel po rokoch kompromis medzi zvukom, ktorý mu v súčasnosti naozaj svedčí a zvukom, aký od neho očakávajú fanúšikovia v roku 2020
  • Ktoré letné hity si obľúbia fanúšikovia nostalgie a ktoré autičkári
  • Ktorá skladba by bola pravdepodobne na prvom mieste, ak by sme predsa len chceli vybrať jednu najlepšiu

BITMAN - Nejsem zdejší

Okolo Bitmana to ešte pred pár týždňami žilo v súvislosti s konfliktom, ktorý vznikol pod Eminemovou #GodzillaChallenge, keď Ego povedal, že by sme nemali byť očarení rýchlym rapom. Zakrátko vznikli dva veľké tábory, pričom práve Bitmana sa zastali aj Separ či Strapo. Bitman sa zo „sporu“ „vyvliekol“ veľmi rýchlo a šikovne a hneď sa vrátil k svojej tvorbe, ktorá je, samozrejme, špecifická v prvom rade tým, že dokáže rapovať s obzvlášť veľkou kadenciou.

Odporúčané
SEPAR VS. RYTMUS: Naozaj si člen Kontrafaktu kupuje mesačných poslucháčov na Spotify? Spýtali sme sa distribútora jeho hudby SEPAR VS. RYTMUS: Naozaj si člen Kontrafaktu kupuje mesačných poslucháčov na Spotify? Spýtali sme sa distribútora jeho hudby 25. februára 2024, 12:30

Nie je to však jeho jediná vzácna schopnosť, zároveň sa totiž zameriava na lyrickú stránku a celú tvorbu vždy zvládne zaobaliť do atraktívnej hudobnej produkcie. Keďže sme chceli, aby náš vyber nebol jednotvárny a nepozostával len z reprezentantov novej vlny, ako prvý v letnom playliste nemôže chýbať práve člen Strapovho vydavateľstva, ktorý už čoskoro predstaví svoj debutový projekt. 

Loko Loko x Pil C x Daweed Hustle – Fiji

Loko Loko a Daweed Hustle chystajú spoločný projekt, vzhľadom na to, že sa poznali už predtým, ako začali rapovať, predpokladáme, že sa bude projekt točiť v prvom rade okolo toho, čomu aj v zahraničí hovoria trap. Ešte predtým sme sa dočkali aj hymny o minerálnych vodách, kde hosťuje aj Pil C. Skladbe dali názov Fiji a vizuál z golfového ihriska, luxusnej reštaurácie, vrtulníka a terasy známeho bratislavského hotela. 

 

Ego – Trollin

Snáď nikto nebude pochybovať o tom, že Ego odovzdal slovenskému rapu viac, ako ktokoľvek iný. Zaslúžil sa o tvorbu albumov Kontrafaktu, produkciu Rytmusovych projektov aj mentorstvo v mladých talentov. Očakávame preto, že Egove druhé sólo bude presne také, ako ho pre nás pred pár dňami opísal. Tvrdí, že Egotron bude v základoch o tom, že s albumom Real Newz vyleteli do vesmíru hľadať liek na Covid-19, ale zatiaľ sa ešte nevrátili.

Domov
Zdieľať
Diskusia