Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Huawei.
17. júla 2020, 17:54
Čas čítania 2:44
Sponzorovaný obsah

10 000 dolárov za jednu fotku. Stačí, ak vlastníš Huawei a pochváliš sa najlepším záberom

TECH
Uložiť Uložené

Zabojuj o atraktívnu finančnú odmenu a ukáž svoj fotografický talent. Prihlás sa do fotosúťaže, ktorú pre teba prináša Huawei.

Zachytenie výnimočných okamihov prostredníctvom fotiek v dnešnej dobe už nevyžaduje drahú fotografickú techniku, množstvo svetiel či objektívov. Takmer profesionálnu fotografiu už môžeš dnes zachytiť aj telefónom. Stačí ti "dobré" oko,  zmysel pre detail a smartfón, ktorý poslúži namiesto fotoaparátu.

Prelomový model so 4 objektívmi

Spoločnosť Huawei, ktorá v roku 2016 uvedením prvého duálneho fotoaparátu v smartfóne nastavila nový štandard na poli fotenia s vreckovými zariadeniami prichádza s prelomovým modelom a opäť mení štandardy. Huawei P40 Pro ti ponúka nočný režim, pokročilú umelú inteligenciu a predovšetkým disponujem špičkovým foto systémom Leica so štyrmi objektívmi na zadnej strane a mimoriadnym zoomom, vďaka, ktorému si užiješ fotenie mobilným telefónom viac ako kedykoľvek predtým.

Teraz môžeš vyhrať 10 000 dolárov za jednu fotku. Stačí ak vlastníš Huawei a pochváliš sa najlepším záberom, ktorý si s ním urobil
Zdroj: Huawei

Štyri objektívy s umelou inteligenciou

Ak túžiš po výborných fotkách odfotených smartfónom Huawei môžeš sa spoľahnúť aj na model Huawei P40 lite. Tento ďalší prírastok do rodiny smartfónov typu AG (teda AppGallery) je vybavený systémom štyroch fotoaparátov, usporiadanými do štvorca na zadnej strane telefónu, ktorý je podporený funkciou super night, čo znamená, že môžeš robiť v noci super fotky bez toho, aby si potreboval statív.

Vo vrecku tak budeš nosiť nielen smartfón, ale aj výborný fotoaparát s rozlíšením 48 Mpx a ultraširokouhlý objektív s rozlíšením 8 Mpx, ktorý ti ponúkne zorné pole až  120 °, vďaka čomu môžeš robiť fotografie architektúry, či fotiť skupinové fotky svojich kamošov. Huawei P40 lite, ponúka na fotenie, všetko, čo potrebuješ. A navyše, nemusíš minúť tisíc euro na nový smartfón.

 Huawei P40 lite
Huawei P40 lite Zdroj: Huawei

Fotosúťaž s hlavnou cenou 10 000 dolárov

Ak ešte nevlastníš ani jeden zo spomenutých smartfónov nezúfaj. Spoločnosť Huawei totiž vyhlasuje ďalší ročník fotosúťaže Huawei Next Image pre všetkých majiteľov smartfónov Huawei, kde môžeš vyhrať nielen smartfón Huawei P40 Pro, ale aj 10 000 dolárov a elektronický certifikát. Organizátori súťaže sú ale štedrí a rozdajú aj ďalšie super výhry:

Ďalšie výhry (okrem hlavnej)
  • Výhercovia prvej ceny v každej kategórii získajú smartfón Huawei P40 Pro a 1 000 dolárov, rovnako ako elektronický certifikát o výhre.
  • Súťažiaci, ktorí sa umiestnia v jednotlivých kategóriách na druhom mieste vyhrajú fotosmartfón Huawei P40 Pro a elektronický certifikát.
  • Víťazi lokálneho česko-slovenského kola v každej kategórií získajú smartfón Huawei P40. Tí, ktorí sa umiestnia na druhom mieste, získajú Bluetooth reproduktor.

Teraz môžeš vyhrať 10 000 dolárov za jednu fotku. Stačí ak vlastníš Huawei a pochváliš sa najlepším záberom, ktorý si s ním urobil
Zdroj: Huawei

Ako sa zapojíš do súťaže?


Pravidlá sú naozaj jednoduché, stačí ak odfotíš ten správny záber podľa súťažných parametrov smartfónom Huawei a nahráš ho na fórum consumer.huawei.com do konca júla.

Jedna z víťazných fotografií
Jedna z víťazných fotografií Zdroj: Autor Marek Vaco_Hello, Life!

Súťažné kategórie

Ako sme spomínali už pri výhrach vyššie, súťaží sa v niekoľkých kategóriách, konkrétne v piatich. Každá z kategórií je navrhnutá tak, aby posúvala hranice (tvoje aj estetické). 

Súťažné kategórie
  • 1. Near Far: Zachyť nezabudnuteľný okamih z viacerých uhlov. Správny čas použiť makro režim či širokouhlý objektív.
  • 2. Good Night: Nočné zábery, fotografie miest so slabým svetlom.
  • 3. Hello, Life!: Emócie z každodenného života.
  • 4. Faces: Portrétne fotografie seba aj iných.
  • 5. Storyteller: Vytvor koláž fotografií s vlastným príbehom. Koláž musí obsahovať 3 - 9 záberov.

Priebeh súťaže a aj zvučné mená

Aj keď táto súťaž odštartovala 15. júna možnosť prihlásiť svoju víťaznú fotografiu máš aj ty až do 31. júla 2020 18:00 hod. stredoeurópskeho času. 

Jedna z víťazných fotografií
Jedna z víťazných fotografií Zdroj: Autorka Alexandra_Storyboard

Celá súťaž pozostáva z 2 kôl. Prvým lokálnym kolom prejdú všetky prihlásené fotografie, v ňom budú zástupcovia spoločnosti Huawei spolu  s profesionálnymi fotografmi Lukášom Kimličkom a Eduardom Genserekom vyberať 2 najkrajšie fotografie v každej z kategórií. Víťazi tohto kola v každej kategórií získajú smartfón Huawei P40. Tí, ktorí sa umiestnia v lokálnom česko-slovenskom kole na druhom mieste, vyhrajú Bluetooth reproduktor. Dohromady sa teda súťaží o 5 smartfónov P40 a 5 Bluetooth reproduktorov.

Víťazi prvého kola však okrem smartfónu získajú aj postup do druhého globálneho kola, kde ich zhodnotia odborníci a niekoľko svetovo uznávaných profesionálnych fotografov a kde budú súťažiť o hlavnú cenu. 

Jedna z víťazných fotografií
Jedna z víťazných fotografií Zdroj: Autorka Jana Solanska_Hello, Life!
 

V porote globálneho kola nájdeš zvučné mená ako Steve McCurry (autor fotografie Afgánske dievča), ruská módna fotografka Elizaveta Porodina, kanadský fotograf extrémnych športov Reuben Krabbe či švédska umelecká fotografka Karolina Henke. Za spoločnosť Huawei budú porotu zastupovať marketingový riaditeľ Huawei CBG Andrew Garrihy a viceprezident marketingu Li Changzhu.  Lokálni výhercovia budú známi už v polovici augusta, globálne vyhodnotenie prebehne v polovici septembra.

Jedna z víťazných fotografií
Jedna z víťazných fotografií Zdroj: Autor Ondrej Cizmar_#Emotion Tag

To, ale nie je všetko. Okrem super cien a svetovo uznávaných porotcov si pre teba organizátori pripravili aj výstavu, kde budú prezentované najkrajšie lokálne fotky. A ak stále váhaš, či máš šancu vyhrať, povzbudíme ťa tým, že minuloročný víťaz celej súťaže aj víťazi niekoľkých kategórií boli zo susedných Čiech. Takže neváhaj a prihlás sa. Držíme ti palce!

Domov
Zdieľať
Diskusia